BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Yüzde 12 oy oranı ile başladı şimdi ise...

MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Melih Gökçek'e sataştı... "Dedikodular ayyuka çıktı" diyen Yavaş şunları söyledi;

Abone ol

MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, başkentte yönetim değişikliği gerektiğini belirterek, ''20 yıldır size aynı yemek yediriliyor. Bu yemekler bayatladı'' dedi.

Mahsur Yavaş, son oy oranını da açıkladı. Yavaş, yarışa ilk başladığında oy oranının yüzde 12 olduğunu söyledi. Şu anda oy oranını ise yüzde 28 olarak açıkladı.


Yavaş, Ulus'ta Tesisat, İnşaat, Sanayi Malzemeleri Derneğinde yaptığı konuşmada, bir belediye başkanının hava kirliliği, su ve trafik sorununu çözmesi durumunda başkanlık yapabileceğini söyledi.

Başkentin sorunları olduğunu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in başkalarıyla ''didişmekten'' sorunları çözmeye zaman bulamadığını iddia eden Yavaş, OSTİM'e, Şaşmaz'a, Siteler'e gidilip ''ben sizin için ne yapabilirim'' diye sorulsa bir çok sorunun çözüleceğini savundu.

Yavaş, mevcut yönetim şeffaf olmadığı için de Ankara'da dedikoduların ''ayyuka çıktığını'' öne sürdü.

Bir belediye başkanının seçildikten sonra siyasi parti rozetini bir kenara bırakması gerektiğini kaydeden Yavaş, seçilmesi halinde kendisinin değil, 4,5 milyon Ankaralının belediye başkanlığı yapacağını söyledi.

''20 yıldır size aynı yemek yediriliyor. Bu yemekler bayatladı. Ben size Beypazarı güvecini, dolmasını, baklavasını öneriyorum'' diyen Yavaş, Ankara'da değişiklik zamanının geldiğini, hiç kimsenin vazgeçilmez olmadığını söyledi.

Seçim zamanı herkesin yaratılmak istenen korkulardan sıyrılarak sandıkta kararını vereceğini belirten Yavaş, ''insanların korkularından sıyrılması ile seçim zamanı yüzde 51 oy alarak seçileceğini'' ileri sürdü.

Yavaş, daha sonra, MHP Altındağ Belediye Başkan Adayı Hasan Bilgiç ile Ulus'ta esnafı gezerek destek istedi.