BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  POLİTİKA

Gökçekin gelini Ankarayı terketmiş

Melih Gökçek, gelinin Ankara’yı terk etmesinden, Şanghay’da kendisine ait limanı olup olmadığına kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı…

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP’nin 29 mart adayı Melih Gökçek, çarpıcı açıklamalar yaptı. Hakkındaki iddialara yanıt veren ve bir çoğunun dedikodu olduğunu ileri süren Gökçek, “Şanghay’da limanın olduğu bile konuşuluyor” dedi. Gelininin Ankara’yı terk etmek zorunda kaldığını da anlatan Gökçek, Gazeteci Ömer Şahin’in hazırlayıp sunduğu Kanala TV’deki “Görüş Farkı” programında yaptığı çarpıcı açıklamalar şöyle:

ANKARA’YA EYFEL
Gökçek, hayalindeki projenin Paris’in simgesi olan “Eiffel Kulesi”tarzı dev bir kuleyi Ankara’ya kazandırmak olduğunu belirterek, bunun için çalışma yaptığını söyledi. Ankara’nın simgesi olacak yapıya “Türk Kulesi” adı verilecek. Dev yapıt Hıdırlıktepe’ye yapılacak. Yabancı turistlere de hitap edecek Kule, Ankara’nın en yüksek tepesi olacak. Eiffel Kulesi için Paris’e her yıl 15 milyon turistin geldiğini hatırlatan Melih Gökçek, “Türk Kulesi, Eiffel’den daha yüksek olacak. Felaket büyük olmalı ki, anlamı olsun.Oraya çok sayıda turist gelecek” dedi.

LİMAN İDDİASI
Gazeteciler Şamil Tayyar ve Metehan Demir’in de katıldığı programda Melih Gökçek’e mal varlığı, Ankara’nın büyük iş merkezlerine ortak olup olmadığı, kamyon filoları ve arsalar da soruldu. “İşin çivisi çıktı” diyen Melih Gökçek, kendisi hakkında ortaya atılan son dedikodunun Şanghay’da liman sahibi olmak olduğunu açıkladı. Gökçek,” Bunlar sistemli çıkarılıyor. Ben üç defa Çin’e gittim ya. Hemen Şanghay’da limanım oldu. İş bu kadar basit. Allah’ı şahit tutarak söylüyorum, Bakın , Armada’da, Panora’da, Real’de, Metropolitan’da, Antares’te, Kentpark’ta, Cepa’da veya Gordion’da benim, karımın, çocuklarımın veya bizim adımıza başkasının iğne ucu kadar bir payı varsa, dünyanın en onursuz insanı Melih Gökçek’tir.”

GELİNİM ANKARA’YI TERK ETTİ
Melih Gökçek, seçimler yaklaşırken saldırı ve tacizlere uğradığını da söyledi. Oğlunun evinin basılmak istendiğini ve polis tarafından koruma altına alındığını anlatan Gökçek,“Bir grup terör estiriyor. Üç otobüs geldi, çocuğumun evini koruma altına aldı. Benim çocuğum korkusundan ailesini Adana’ya gönderdi. Öyle bir terör estiriliyor ki, soruyorum, bunun ucu nereye kadar gider?” dedi.
SAYFİYE YERLERİ
“Benim bir hayal dünyam var” diyen Melih Gökçek, Ankara’nın çok önemli bir bölgesini ucuz sayfiye yeri yapacağını açıkladı. Gökçek, yerini belirledikleri bölgeyi arsa spekülasyonuna yol açmasın diye saklıyor. “x” diye bahsettiği bölge Gökçek’in seçim vaadleri arasında “ 7 no’lu bölge” diye geçiyor