BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.509,81
HABER /  GÜNCEL

MHP Keçiörende oy patlatacak!

Keçiören, Ankara’nın en kritik ve en çok tartışılan seçim merkezi. Altınok’un çekilmesi sonrasında hesaplar karıştı.

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- Ankara’nın seçimi büyükşehir belediye başkanlığı seçimini de etkileyecek,en kritik seçim bölgelerinden Keçiören’de, seçimi alacağına neredeyse kesin gözüyle bakılan eski başkan AKP’li Turgut Altınok’un çekilmesi sonrasında hesaplar karıştı. Bu bölgede MHP ağırlıklı seçmenin gözü, MHP adayı Şükrü Şahin’e çevrildi.

Peki kimdir Şahin, ne tür projeleri var? Keçiören’e nasıl bakıyor? Seçim stratejisi ve hedefi nedir? İNTERNETHABER, MHP Keçiören adayı Şükrü Şahin ile görüştü:

İŞSİZİM
Zübeyir KINDIRA:
Şükrü Şahin kamuoyunda yeni tanınan bir isim. Kimdir Şükrü Şahin, ne kadar Keçiörenlidir?
Şükrü ŞAHİN: Kırşehirli bir anne babanın Keçiören doğumlu bir evladıyım. Eşim Kızılcahamamlı, çocuklarım da benim gibi Keçiörenli. İlk, orta ve lise eğitimimi Keçiören’de, yüksek öğrenimim Gazi Eğitim Fakültesinde yaptım. Altınok’un MHP’den seçildiği ilk dönemde 1994-95 yıllarında Keçiören Belediyesi Eğitim Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü görevinde bulundum. Ardından iktidar değişimi ile öğretmenliğe döndüm. Keçiören Sağlık Meslek Lisesi müdürlüğü yaptım. Öğretmenlik görevimi sürdürürken aylar önce belediye başkanlığı adaylığı için ayrılıp, çalışmaya başladım. Halen işsizim ve Keçiören Belediye Başkanlığı’na adayım. Belediye başkanlığı bir bayrak nöbetidir. Bu nöbetin Keçiörenliler tarafından bana tevdi edileceğine inanıyorum.

TÜRKEŞ’İN TEDRİSATINDAN GEÇTİM
ZK: Aylar önce başladığınız adaylık çalışmalarınızda Keçiören’de eksik olan ve yapılması gerekenler konusunda neler tespit ettiniz?
ŞŞ: Rahmetli Alparslan Türkeş’in tedrisatından geçen biri olarak MHP’nin siyasi anlayışına uygun bir çalışma içinde oldum hep. 15 aydır sahadayım ve bir çalışma dosyası hazırladım. Kamuoyu araştırmaları ile Keçiören’in sorunlarını ve yapılması gerekenleri belirledim. Saha araştırmalarımız öncesinde, işsizlik sorununun bir numaralı sorun olduğunu düşünüyorduk. Oysa Keçiörenliler için eğitim sorunun daha büyük, çözüme en fazla ihtiyaç duyan sorun olduğunu tespit ettik. Biz de bu alandaki bilgi ve deneyimlerimizi hizmetlerimize yansıtmak için bir hazırlık yaptık.

ALT YAPI UTANILACAK DURUMDA
Keçiören’de istihdam, ulaşım, güvenlik gibi belediyeciliğin A ve B ‘si olarak bilinen, yapılması zorunlu belediye hizmetlerini ‘sosyal belediyecilik’ yapısı altında toplayacağız. Keçiören’de imar ve şehircilik alanında yapılacak çok az bir düzenleme var. Onları da tamamlayacağız. Ama asıl sorun altyapıda. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak alt yapı sorunlarını çözeceğiz. Keçiören’de alt yapı problemi had safhadadır. Bu 21. yüzyılda utanılacak bir durumdur.

Didişmeler Keçiören'e zarar verdi. İşte MHP adayından zehir gibi açıklamalar...

[PAGE]

 DİDİŞMELER MAHRUM ETTİ
ZK:
Şehirleşmesi ve imar durumu bu kadar ileri giden bu ilçede alt yapıdaki bu eksiklikler neden var?
ŞŞ: Eski başkanların didişme çekişme ve çatışmalarından kaynaklanıyor. Bu kavga ve çekişme nedeniyle Keçirörenli hizmete mahrum edildi. İyi bir devlet adamı meseleye köklü olarak bakmalı. Keçiören’de hala alt yapı sorunu olmasından hicap duyuyorum. Alt yapı sorunları sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Sağlığı koruma altına almak belediye başkanın görevi ve sorumluluğu olmalı.

GÖKÇEK’İN MHP İLE HİÇ BAĞI OLMADI
ZK:
Başkanların çekişmesi derken, Büyükşehir Belediye Melih Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Altınok arasındaki çekişmeden söz ediyoruz herhalde. Ama her ikisi de kendisini sizin mensubu olduğunuz partiye, tabana ve siyasi anlayışa ait gösteriyordu. Neden bir çatışma çıktı sizce?
ŞŞ: Bu çekişmenin nereden kaynaklandığı artık biliniyor. Bu konuda benim bir şey söylemem gerekmez. Ama Sayın Gökçek’in hiçbir zaman MHP ile ilgisi olmamıştır. Sayın Altınok MHP’den aday olmuş ve seçilmiştir ve ancak daha sonra siyasi parti tercihini değiştirmiştir. Gökçek, her seçimde MHP tabanından oy isteyerek seçim kazandı. Ama artık bu durum değişmiştir. MHP seçmeni kendi adayına oy verecektir. Hem Keçiören’de hem Büyükşehir’de. Keçiören’de artık gerçek temsil yani MHP temsili hayata geçecektir.

Keçiören'deki son anket kimi birinci gösteriyor. Ayrıntılar haberin devamında...

[PAGE]

GÖKÇEK’İN ANKETİNDE BİLE BİRİNCİYİZ
ZK:
Bundan emin konuşuyorsunuz. Anket yaptırdınız mı? Sonuçlar nasıl?
ŞŞ: Anketler de bizim bu inanç ve iddiamızı destekliyor. MHP son üç aydır Keçiören’de birinci partidir. Keçiörenli MHP’yi bir umut olarak görmektedir. Turgut Altınok çekilmeden önce de MHP birinci parti olarak görülüyordu. Zaten AKP’nin kendi yaptırdığı ankette de biz birinci partiyiz. Melih Gökçek’in kendi yaptırdığı anket var. Biz sonucunu biliyoruz. Saklamasın açıklasın. O ankette bile biz birinciyiz. Yüzde 50’nin altında oy almayacağız. Ve en yakın rakibime yüzde 20 fark atacağım. Keçiören’de 553 bin seçmen 450 bin katılım bekliyoruz. Bu oyların 250 binini alacağız. Çıtayı oraya koydum. Bu oyu alacağım. Ve bu oylar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini de etkileyecek.

TEK KEÇİÖRENLİ ADAYIM
ZK:
Keçiören oyları Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini de oldukça büyük oranda etkiliyor, tabii....
ŞŞ: Tabii tabii. Bu kesin. Bakın Ben Keçiörenliyim. Mevcut adaylar içinde tek Keçiörenli olan, Keçiören doğumlu olan da benim. Keçiören’in neresinde kuyu neresinde çukur var bilirim. Kılcal damarlarına kadar bilirim. Siyasi profilini iyi tanırım ve ben Keçiören halkının tümüne hitap eden biri olduğuma inanıyorum. Sorunlarını ve çözümlerini biliyorum. Bu konuda iddialı olduğum kadar siyasi olarak da iddialıyım. Bağlum Keçiören’in en yüksek mevki. Oradan yaptığımız kartopunu yuvarlayarak Keçiören’in tümünü, 47 mahalle ve 4 köyünde bu oy kartopunu büyütüp, bir çığ haline getirerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasının önüne getireceğiz. Ve Ankara için yüzyılın şansı olan sayın Mansur Yavaş’ı o binaya oturtacağız.

PROJELER
ZK:
Peki böyle iddialı ve inançlıysanız, başkan olduğunuz zaman uygulayacağınız projeleriniz de hazırdır değil mi?
ŞŞ: Demin sorunları sayarken, proje dosyamızın hazır olduğunu belirtmiştim. Öncelikle bir eğitim projemiz var. Okul öncesi, okul dönemi ve okul sonrası diye üç etapta yürüyecek bir proje. Okul öncesi kreş gündüz bakımevi gibi eğitim sürecine ek olarak okul sırasında SBS sınavlarına ve üniversiteye hazırlık gibi kurslarla öğrencilerimiz desteklenecek. Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde bu hizmeti 47 mahalle ve 4 köyde bunları gerçekleştireceğiz. Okul sonrası meslek eğitimi vereceğiz. Vasıfsız eleman adlandırılan öğrencilerimizi meslek edindirme kursları ile sanat ve zanaata yönlendireceğiz. Sosyal aktivite kursları ile Anadolu kültürünü, Türk kültürünü yaygınlaştıracak ortamlar hazırlayacağız. Tüm bunları yaparken Keçiören öğretmenlerini ders saatleri dışında hem gönüllü olarak bu eğitim sürecine katacağız hem de bütçelerine katkı sağlayacağız.

ÜNİVERSİTE İSTİYORUZ
Keçiören’de üniversite eksik. Bağlum’da arazi hazır. Bir devlet üniversitesi kurulmasa bile bir vakıf üniversitesi kuracağız. Adı bile hazır. Orhun üniversitesi olacak. 10-15 bin öğrencinin öğrenim göreceği bu üniversite ile 2 bin Keçiörenli’ye istihdam olanağı da sağlanacak. Şu anda Keçiören belediyesinin tüm kadrosu 2 bin 700. bu üniversitenin sağlayacağı istihdam olanağını düşünün.

Ankara'nın ünlü A Takımı yerini kimlere bırakacak? İşte MHP'nin adayından A Takımı çözümü;

[PAGE]

OLİMPİYAT KÖYÜ
Ovacık bölgesinde uluslar arası olmak kaydışla bir Olimpiyat Köyü Projemiz var. Bu tesis amatör klüplere kapısı açık bir tesis olacak. Gençlerimizi spora yönlendireceğiz. Uluslar arası boyutta bir boyutta kongre gösteri ve fuar merkezi projemiz de hazır. Bu da Ovacık bölgesinde olacak. Keçiören’deki Pazar yerlerini 21. yüzyılın çağdaş ortamlarına dönüştüreceğiz. Altı kapalı otoparklara dönüştürülecek. Üstü Pazar yeri. Yalnız haftada bir gün hizmet vermeyecek. Diğer altı gün hanımlara kendi üretimlerinin satışını ve sergisini yapabileceği alanlar haline gelecek.Bir kat üstüne kıdemli delikanlılarımız dediğimiz büyüklerimize hoşça zaman geçirebilecekleri, bir arada olabilecekleri dinlenme mekanları kuracağız. Yanlarında hanımlar için tesisler olacak. Spor tesisleri ve fitness salonları bulunacak. Bir üst katında ise meslek edindirme kursları için derslikler atölyeler bulunacak. En üst katta ise, Keçiören’deki gürültü kirliliğini ortadan kaldırmaya dönük, düğün, nişan, kına, sünnet törenlerinin yapılabileceği salonlar bulunacak. Keçiören’de kişi başına düşen yeşil alan 2 metrekare. Avrupa standardı 15 metrekaredir. Bu nedenle bir Bağlum Ormanı Projemiz var. Yemyeşil bir Keçiören yaratacağız…

A TAKIMI DEĞİL B TAKIMI OLACAK
ZK:
Keçiören denilince akla gelen birkaç şey var. Bunlardan biri A Takımı, biri de içki sattığı için dayak yiyen büfecinin görüntüleri. Siz başkan olursanız bu görüntüler ortadan kalkacak mı?
ŞŞ: Bizim A değil B takımımız olacak. Yani bilgi ve beyin takımı. Bu B takımları Keçiörenlilerin çağdaş hizmetlerden yararlanması için çalışacak. İçki içen de namaz kılan da bizim vatandaşımız. Elimizdeki en değerli varlık insan varlığımızdır. Burada ayrımcılık yapmak en büyük günah ve en büyük hatadır. İnsanların yaşam alanlarına ve yaşam biçimlerine tahakküm kurmaya kimsenin hakkı yoktur. Her şey yasalar çerçevesinde işleyecektir. Bizim başkanlığımız döneminde ana haber bültenlerinde yayınlanan o dayak görüntüleri değil, uluslar arası alanlarda başarılar yakalayan gençlerimizin görüntüleri yayınlanacak. O tür görüntüler ise asla görülmeyecektir.