BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  GÜNCEL

Çankayaya dünyayı getirecek

AK Parti'nin Çankaya Belediyesi başkan adayı Bülent Akarcalı, Çankaya'ya dünya fonlarını getireceğini söyledi.

Abone ol

AK Parti'nin Çankaya Belediyesi başkan adayı Bülent Akarcalı, başkan seçilmesi durumunda dünyanın en büyük fonlarını getirerek Çankaya ilçesinin kullanımına sunacağını söyledi.

Konuğu olduğu Türkiye Genç İş Adamları Derneği'nin (TÜGİAD) düzenlediği akşam yemeğinde konuşan Bülent Akarcalı, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) 7. Çerçeve Programı için katkı payı ödediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Dünyanın en büyük fonlarına nasıl ulaşacağımı biliyorum. Asgari sermayeyle çok iş yapacağız. 7. Çerçeve'de olan para bizim paramız. Fizibiliteden geçmiş rasyonel projeler bu kaynakları kullanacağız. Çankaya'da kültür ve kongre merkezleri, teknoparklar, sosyal, kültürel ve sportif tesisler kurmak istiyoruz. Türkiye'nin yabancı sermaye çekmesinin en önemli nedeni AB müzakerelerine başlamaktır. Amacımız kenti kent yapmak. Ankara'yı ve Çankaya'yı Avrupa kentleri seviyesine getirmek'' dedi.

Çankaya Belediyesi'nin bildirilen 310 milyon lira bütçesinin 160 milyon lirasının fiili olduğunu ileri süren Akarcalı, ilçenin oldukça fazla gayrimenkulü olmasına karşın vergi toplayamadığını bildirdi.

Akarcalı, seçilirse Çankaya Belediyesi'nin tüm mali hareketlerinin ve açtığı tüm ihalelerinin firma adıyla, başlama-bitiş tarihiyle internet üzerinde görüleceğini, plan ve projelerin internetten izlenebileceğini kaydetti.

Çankaya Belediyesi'nin Türkiye Eğitim Derneği'nin eski binasında hizmet verdiğine dikkati çeken Akarcalı, Turan Güneş Bulvarı'nda bulunan Çankaya Belediyesi'ne ait 22 dönümlük arazide yeni bir hizmet binası inşa edeceklerini, ilçe bünyesinde bulunan 116 muhtarlığın, Atatürk'ün Selanik'teki evinin mimarisiyle inşa edilecek semt konaklarında hizmet vereceğini dile getirdi.

Akarcalı, Çankaya'da bulunan pazar yerlerinin haftanın 1 günü açık olduğuna işaret ederek, pazar yerlerini haftanın diğer günlerinde de faal duruma getireceklerini, pazarların sünnet düğünleri ve açık hava sinemalarına evsahipliği yapacağını anlattı.

İşi anlayanın eline vererek rekabet ve maliyet avantajlarını kullanacaklarını belirten Akarcalı, yapacakları plan ve projelerde ODTÜ ile işbirliği halinde olacaklarını söyledi.

Çöp, çamur ve çukuru Çankayalı'nın yaşamından çıkaracaklarını savunan Akarcalı,''Çankaya sokak ve caddelerine sinek dahi park edemeyecek. Kızılay merkezini vatandaşların vitrinlere bakıp alışveriş yaptıkları bir yaya bölgesi haline getireceğiz. 2009 yılında açacağımız ulusal proje yarışmasıyla Çankaya'da bir Cumhuriyet Anıtı yapmayı düşünüyoruz'' dedi.

Akarcalı, şöyle devam etti:

''Ankaralı'nın sevinci yok. Coşku kalmamış. Türkiye, Dünya Kupası'nda 3. oldu, İstanbul kadar coşku yaşanmadı. 19 Mayıs 2009'da Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 90. yılını kutlayacağız. Sazlar ve bandolar, hava fişek gösterileriyle kutlayacağız. Aç olanın, üşüyenin, üzülenin olmadığı, eşitçe, özgürce, doya doya yaşam sunulan hakettiğimiz bir çağdaş bir Çankaya olacak.''