BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Nevruz öncesi PKK operasyonu

Nevruz'da yasadışı eylem yapma hazırlığında olduğu iddiasıyla 35 kişi gözaltına alıntı.

Abone ol

Nevruz'da yasadışı eylem yapma hazırlığında olduğu iddiasıyla 35 kişi gözaltına alındı. Jandarma ve polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların PKK'nın gençlik yapılanmasında oldukları ileri sürüldü.

Güvenlik güçleri yaklaşan nevruz öncesi önemli bir operasyona imza attı. Yapılan istahbari çalışmalar sonrası PKK ve sempatizanı olan çeşitli gruplar tarafından Nevruz sürecinde provakatif eylemler yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

Bu bilgilerin ardından PKK'nın gençlik kolları olduğu iddia edilen gruba yönelik operasyon düzenlendi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampüsündeki fakültelerde öğrenim gördükleri öğrenilen yaklaşık 30 şüpheli polis ve jandarmanın ortak çalışması sonrası gözaltına alındı.

Öğrencilerin kaldıkları ev ve yurtlardaki odalarında yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dökümana el konulduğu öğrenildi. Öte yandan geçtiğimiz ay ODTÜ'de öğrenciler tarafından bir jandarma uzman çavuşun rehin alınması olayına katıldığı belirlenen 8 öğrencinin de gözaltına alınanlar arasında olduğu iddia edildi.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından 4 gün gözetim süresi verilen şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından sorgulandıkları İl Jandarma Komutanlığı'ndan adliyeye sevk edilecekler.

Gözaltına alınan kişilerin ev ve kaldıkları yurtlarda yapılan aramalarda, çok sayıda İncil, banka hesap cüzdanları, el yazısı ile yazılmış örgütsel doküman, sarı, kırmızı ve yeşil renkte bez parçaları, demir şişler, içlerinde bölücü örgüt elebaşına ait fotoğrafların yer aldığı yasak dergi ve kitaplar ele geçirildi.