BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İşte İnan Kıraç'ın Erdoğan cevabı!

Seçim sonuçları tahminleriyle gündeme gelen İşadamı İnan Kıraç, Başbakan Erdoğan'ın açıklamasının ardından sessizliğini bozdu.

Abone ol

"Güvenilir kaynaklardan edindiği bilgelere göre CHP'nin birinci parti olacağı" görüşüyle başlayan polemikde suskun kalan İşadamı İnan Kıraç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT'de konuyla ilgili açıklamalarının ardından sessizliğini bozdu.

Erdoğan'ın "büyük risk alır" sözlerinin ardından, Kıraç jet hızıyla yaptığı açıklamayla geri adım attı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İnan Kıraç, son dönemde basında yer alan hakkındaki iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, "Adımın bir süredir siyasete karıştırıldığı, şaşırarak izlediğim ve hakikati yansıtmayan haberlerden samimi olarak rahatsızlık duyuyorum" ifadelerine yer verdi.

Kıraç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Cüneyt Arcayürek, Emre Kongar'la seçimler üzerine görüş alışverişinde bulunduğumuz ve daha önceki seçim dönemlerindeki gibi görüş ve tahminlerimizi birbirimize bildirdiğimiz sohbetimizin sonlarına şahit olmuştur. Sayın Arcayürek'in 26 ve 28 Mayıs 2011 tarihlerinde görüşlerini bildirdiği yazılar üzerine spekülatif yorumlar yapılmaktadır. Sayın Kongar ile seçimlerin muhtemel sonuçlarını konuştuğumuz ve yemeğine bahse girdiğimiz sohbetimiz "güvenilir bir kaynağa dayalı" değil, kişisel izlenimlerimize ilişkindir. Adımın bir süredir siyasete karıştırıldığı, şaşırarak izlediğim ve hakikati yansıtmayan haberlerden samimi olarak rahatsızlık duyuyorum"