BIST 10.400
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.412,28
HABER /  GÜNCEL

Hakim otur dedi o ayakta bekledi

Ergenekon soruşturması kapsamında 88 gündür tutuklu bulunan gazeteci Nedim Şener, hakimle böyle zıtlaştı.

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamında 88 gündür tutuklu bulunan gazeteci Nedim Şener, basın yoluyla hakaret ve soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla iki ayrı davada hakim karşısına çıktı.

Hakim Metin Turan'ın duruşma sırasında oturabileceğini söylediği Nedim Şener, Silivri Cezaevi'nde tutuklu olmasına atıfta bulunarak, "Biz Silivri'de oturuyoruz zaten" diyerek duruşma boyunca ayakta durdu.

ŞENER EŞİNE GÜLÜMSEMEKLE YETİNDİ

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Milliyet Gazetesi'nde 3 Nisan 2010 tarihinde "Rüşvet paraları ceplerden taşıyor" başlığıyla yayımlanan haberinde gizliliği ihlal ve basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına başlanan sanık Nedim Şener duruşmaya Silivri Cezaevi'nden getirildi. Tutuksuz sanık Milliyet Gazetesi eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Çakalkurt da duruşmada hazır bulundu.

Nedim Şener'in aynı mahkemede, geçtiğimiz günlerde görülen duruşmasında, duruşmada salonunun küçük olması nedeniyle basın mensuplarının çoğu duruşmayı izleyememişti. Şener'de eşine sarıldığı için hakim tarafından uyarılmıştı. Ancak bu duruşmada hakim bütün gazetecileri ve izleyicileri salona aldı. Nedim Şener bu duruşmada eşi Vecide Şener'e sarılmak yerine gülümsemekle yetindi.

"BİZ SİLİVRİ'DE OTURUYORUZ ZATEN"

Duruşmada ilki olarak tutuksuz sanık Hasan Çakalkurt'un savunması alındı. Haberin yapıldığı dönemde gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğunu ifade eden Çakalkurt, "Milliyet Gazetesi'nin yayın politikası ve benim habercilik anlayışım göz önüne alındığında gizliliği ihlal ve hakaret söz konusu olamaz. O günlerde güncel olan bir konuyu haber yaptık" dedi. Bu sırada ayakta bulunan sanık avukatları oturmak için izin istedi. Avukatlara izin veren Hakim Metin Turan ayakta duran Nedim Şener'e de oturabileceğini söyledi. Bunun üzerine Şener, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunmasına atıfta bulunarak, "Biz Silivri'de oturuyoruz zaten" diyerek duruşma boyunca ayakta durdu.