BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Erdoğan'ı alevilerle vurdu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Alevilerin parti yöneticisi olmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erzincan'da partisinin seçim mitinginde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştirdi:

"Alevi kardeşlerimizden birisi bir partinin genel başkanı olmuş. ’Nasıl olur’ diyen sayın Erdoğan rahatsızlık duyuyor"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ak Parti'nin üçüncü dönem iktidara gelmesi halinde Türkiye'yi büyük bir felaket ve iç çatışmaya götüreceğini ileri sürdü. Başbakan Erdoğan'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP lideri olmasından rahatsız olduğunu söyleyen Bahçeli, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın zapturapt altına alınması lazım. Gidişat hayırlı değil" dedi.

Anayasa değişikliği, ve 'zırva' dediği 'demokratik açılım'la Türkiye'nin tehlike altında olduğuna dikkati çeken Bahçeli, şunları söyledi:

"İki dönem oy vererek bugünkü iktidarın hükümette kalmasına sebep olan başta AKP'li vatandaşlara da sesleniyorum. Üçüncü dönem iktidarı sayın Recep Tayyip Erdoğan'a vermeyin. Gelişmeler karşısında vebaline ortak olmak durumunda kalırsınız. Ülke iyi gitmiyor ve nazik bir yol ayrımında. Bir kardeş kavgasının işaretleri görünüyor. Etnik temelde bölücülük kışkırtılıyor, inanç temelinde ayrımcılık yapılıyor. Alevi kardeşlerimizden birisi bir partinin genel başkanı olmuş. 'Nasıl olur' diyen sayın Erdoğan rahatsızlık duyuyor. Siz Sünni-Alevi vatandaşlarımızın arasına bir kargaşa sokarsanız bu ülke yaşanmaz. Bu iktidarı hırs bürümüş. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın zapturpt altına alınması lazım. Gidişatı hayırlı değil."

DÖRT KİŞİDEN BİRİ İŞSİZ

Türkiye'de '100 sorun, 100 çözüm'le toparlanma ve onarım hükümetini kurmaya hazır olduklarına dikkati çeken Bahçeli, iktidara geldiklerinde ilk olarak yoksullukla, işsizlikle mücadeleye öncelik vereceklerini, her türlü asayişsizlik, terörle mücadele kararlılığı göstereceklerini anlattı. Yüzde 7'lik kalkınma hızının yakalanmasıyla yılda 700 bin gence iş bulabileceklerini kaydeden Bahçeli, Türkiye'de her 4 kişiden birinin işsiz olduğu bildirdi. Bahçeli, şunları söyledi:

"İşsizlik toplumsal bir yaradır ve sosyal patlamanın da fitilidir. Bunlar istismar edilmiş olsa Türkiye'de yeni bir kardeş kavgasının sebebi olabilir. Nüfusun yüzde 18'i bugün yoksulluk sınırının altındadır. Yoksul insanlarımızın sayısı 13 milyonu bulmuştur. Bu 13 milyonun içerisinde açlık sınırında kalan milyonlarca insan var. Genç işsiz bir kardeşim Erzincan'dan gidip İstanbul'da bir yakını varsa şansını deneyip ekmek kapısı bulabiliyor. Eğer gidenin bir yakını yok ise o zaman büyük şehirlerin arka sokaklarında heba olup gidiyor. Bazıları suça karışıyor yağmalama, gasp, hırsızlık gibi suçlara bulaşıyor cezaevlerine düşüyor. İstanbul'un karanlık dehlizlerinde gençliğini mahvediyor. Bugün Türkiye'nin önemli bir konusu da asayişsizlik olmuştur. Can ve mal güvenliği kalmamış büyükşehirler yaşanamaz yerlerdir. Yıkılan yuvalar çoğalıyor, kadına şiddet artıyor. Türkiye huzursuz, kargaşaya çatışmaya doğru sürükleniyor. Terörle başı belada olan Türkiye, şimdi yoksulluk ve işsizlikten dolayı toplumsal huzursuzluklar yaşıyor."