BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İşte Facebook ve Twitter'ın rakibi!

Yeni bir akıllı telefon uygulaması dünyayı kasıp kavuruyor. İşte Facebook ve Twitter'ın tahtına göz dikebilecek özellikler barındıran o program

Abone ol

İnsanlarla tanışmayı daha interaktif hale getiren bir uygulama Facebook ve Twitter'ın tahtına göz dikti.

Yeni bir akıllı telefon uygulaması dünyayı kasıp kavuruyor. Color adlı uygulama Facebook ve Twitter'ın tahtına göz dikebilecek özellikler barındırıyor. Color Twitter'ın gerçek zamanlı mesajlaşma özelliği ile Facebook'un video ve fotoğraf özelliklerini çarpıcı bir şekilde bir araya getiriyor.

41 milyon dolarlık yatırımla başlayan Color'un en büyük özelliği fotoğraf ve ortak mekan alanını kullanarak birbirini tanımayan insanları tanıştırması. Diyelim ki bir bardasınız ve fotoğrafınızı çekip Color profilinize yüklediniz. O an barda olan diğer Color üyeleri sizin yüklediğiniz fotoğrafı görürken siz de onların fotoğraflarını görüyorsunuz.

Dahası hangi Color üyeleri ile sıklıkla aynı mekanlarda bulunduğunuz da Color'un uyarı sistemi ile size bildiriliyor. Müdavimi olduğunuz mekanlara girdiğinizde, sıklıkla yakın olduğunuz, fotoğraf paylaştığınız kişilerin profillerini daha koyu renklerle görebiliyorsunuzu.

Color'un CEO'su Bill Nguyen yarattıkları uygulamayı "PC sonrası dünyanın başlangıcı" olarak nitelendiriyor. Çünkü Color diğer sosyal ağlarla da entegre durumda.

ÖZEL HAYATI GÖRÜNTÜLÜ PAYLAŞACAK
Ancak Color'un özel hayatı derinden etkileyeceği de tahmin ediliyor. Çünkü Color profili olan kişi bir resim girdiğinde onu herkes dünyanın her yerinden görebiliyor. Color'da profil oluşturmak için ise sadece ad ve cep telefonu numarası isteniyor.

Color yayıldıkça patronunuzun ya da ailenizin, yakın arkadaşlarınızın nerede ne yaptığınızı görüntülü bir şekilde görmesi mümkün olacak.