BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.428,73
HABER /  GÜNCEL

Patlayan su bendi can aldı

Gaziantep'te, su bendinin patlaması sonucu meydana gelen su baskını can aldı. Baskında bir mahalle adeta suya gömüldü.

Abone ol

Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Boğaziçi beldesinde, aşırı yağışların ardından DSİ'ye ait su bendi patladı. Sel sularına kapılan bir kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Kural mahallesinde sel suları 5 evin hasar görmesine sebep oldu. Bu evlerden birisinde oturan Ali Uysal (40 ) sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi.

5 yıl önce DSİ tarafından yağmur sularını engellemesi için yapılan taş set, aralıksız 2 gündür devam eden yağış nedeniyle parçalandı. Setin parçalanması sonucu Ramazan Uysal ve Ferhat Cevher'e ait evler ağır hasar gördü. Diğer evlerde bulunan Nurgül Dinler ve Emine Dinler hafif yaralandı. Yaralılar İslahiye Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi gördü. Yıkılan sette bulunan taşlar sel suları ile yola ağır hasar verdi. Beldede elektrikler kesildi.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Olay yerine gelen jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. İslahiye Kaymakamı Resul Kır, Boğaziçi'nde kriz masası oluşturdu. Beldeye Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İslahiye Belediyesine ait iş makineleri ve arama kurtarma araçları geldi. 

OTOBÜSTE MAHSUR KALDILAR

Otobüslerde mahsur kalan vatandaşlar, ekipler tarafından son anda kurtarıldı. Boğaziçi halkı yeni bir sel tehlikesine karşı evlerini boşalttı. Etrafa saçılan eşyalar belediyeye ait kepçelerle yolun kenarına itildi.

İNCELEME YAPILDI

İslahiye Kaymakamı Resul Kır ve Boğaziçi Belde Belediye Başkanı Ali Yiğit, 3 gündür devam eden yağışlardan hasar gören ilçeye bağlı Boğaziçi beldesi Kural Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Sabah saatlerinde afet bölgesini gezen Resul Kır, Boğaziçi Belde Belediye Başkanı Ali Yiğit'ten bilgi alarak, zarar görenlerin zararlarının karşılanması için tutanak tutulmasını istedi. 

Sel sularında sürüklenerek hayatını kaybeden Ali Uysal'ın ailesine baş sağlığı dileklerini belirten Kır, yaklaşık 5 yıl önce yapılan su bentini son halini de gördü. Belde halkı ile sohbet eden Kaymakam Resul Kır, selin sürüklediği taşların temizlenmesi için Gaziantep İl Özel İdaresi iş makineleri bölgeye sevk edilmesi talimatını verdi.

Afet hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Yiğit, sel sularının yaklaşık 2 metre boyuna ulaştığını belirtti. Yiğit, evlerin önlerinde bulunan 1,5 metre yüksekliğindeki duvarı sel sularının getirdiği taşların yıktığını anlattı.

KAYBOLAN CESET BULUNDU

Ali Yiğit, fazla can kaybı olmamasına sevindiklerini söyledi. Selde kaybolan kişinin cesedinin olay yerinden 500 metre aşağıda bulunduğunu aktaran Yiğit, "Bent patladığında su o kadar kuvvetli gelmiş ki, yarım tonluk kaya parçalarını 100 metre sürükleyip ağaçları kökünden sökmüş. Zarar görenlerin zararları kısa zamanda karşılanacak" dedi.

ÖĞRENCİLER MAHSUR KALDI


Beykent İlköğretim Okulu'nun 30 öğrencisinin bulunduğu Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs ile bir şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs suyla dolan Tugay Köprülüğü Kavşağı'nın altında kaldı. Araçlar hareket edemeyince içerisi sel sularıyla doldu. Büyük panik ve korkunun yaşandığı otobüsler için kurtarma ekiplerinden yardım istedi. Yaklaşık 2 metre yüksekliğinde suyun olduğu kavşakta kalan otobüse kurtarma ekipleri ancak botlarla yaklaşabildi. Otobüsün koltuklarının üzerine kadar su yükselinde 1'inci sınıfta eğitim gören minik öğrenciler büyük korku yaşadı. Öğrenciler kapısı güçlükle açılan otobüsten beşerli gruplar halinde botlara alınarak kurtarıldı. Aynı yöntemle yolcu minibüsündeki 10 yolcu da kurtarıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Asım Güzelbey de kurtarma çalışmalarını izlerken boğulmaktan son anda kurtarılan öğrenciler ise gözyaşı döktü, bazılara fenalık geçirdi. Öğrencilere olay yerinde çağrılan sağlık ekipleri müdahale etti, ardından da evlerine gönderildi.

SEL FELAKETİ GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN