BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,21
HABER /  GÜNCEL

11.3 milyar doları elinin tersiyle itti

New York Borsası operatörü NYSE Euronext, Nasdaq OMX Group (NDAQ) ve Intercontinental Exchange (ICE) şirketlerinin yaptığı teklifi reddetti.

Abone ol

New York Borsası operatörü NYSE Euronext, Nasdaq OMX Group (NDAQ) ve Intercontinental Exchange (ICE) şirketlerinin yaptığı 11.3 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul etmedi.

Euronext, bu teklifin aksine daha önce Alman borsa operatörü Deutsche Boerse'nin yaptığı 10.2 milyar dolarlık teklife daha sıcak baktığı açıklamasını yaptı.

Euronext'ten yapılan açıklamada, Nasdaq ve ICE'nin "kabul edilebilir yönetim riskinin üzerinde, stratejik olarak cazip olmayan" bir teklif yaptığı değerlendirmesi yapıldı.

Aynı açıklamada, Deutsche Boerse'nin teklifinin, uzun dönemde şirketin hissedarların daha çok çıkarına olduğu ve anlaşmayla sona erdirilmesi olasılığının daha yüksek olduğu da ifade edildi.

Bu birleşme olumlu sonuçlanırsa, dünyanın en büyük borsa işlem platformu olacak.

Nasdaq ve ICE'nin, tekliflerinin reddedilmesine ne şekilde tepki vereceği henüz netlik kazanmış değil. Bu şirketlerin önünde tekliflerinin miktarını artırma veya teklifin doğrudan NYSE Euronext hissedarlarına sunulması seçenekleri bulunuyor.