BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,10
ALTIN 2.519,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte Erdoğan'ın gerçekleştirdiği hayalleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirdiği hayallerini anlattı.

Abone ol

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı "81 İl, 81 Proje" adlı AB Projeleri Festivali ve AB Eğitim Programları çerçevesinde 200 öğrencinin Avrupa'ya uğurlanması törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , burada yaptığı konuşmada, 2007-2013 döneminde Türkiye'nin AB'den 5 milyon avro tahsis ettiğini anlatarak, "Sadece AB fonlarıyla 35 şehrimizde katı atık depolama tesisi hayata geçirildi. Hatta Ankara-İstanbul hızlı tren hattının Köşeköy-Gebze kesimine AB fonlarından yaklaşık 125 milyon avro kaynak aktarıldı. Bu hattın çok büyük bir bölümü bu kaynakla yapılıyor. Sadece İstanbul'da bu fonlar aracılığıyla gerçekleşen projelerin tutarı 200 milyon avroyu buluyor" dedi.

29 EKİM'DE MARMARAY'I AÇIYORUZ

Erdoğan, 2013 yılı içerisinde Ulusal Ajans programlarıyla 70 bin kişiyi Avrupa ülkelerine göndermeyi planladıklarını aktararak, "Bu ivme sayesinde Türkiye Ulusal Ajansı, bütçe büyüklüğü bakımından 33 ülke arasında Almanya ve Fransa'nın ardından üçüncü sıraya ulaştı. Bu programlar sayesinde yurtdışına giden her bir kardeşim Türkiye'nin bir büyükelçisi gibi ülkemizi oralarda temsil etti, yeni dostluklar kurdular" dedi.

İnsan hayallerinin peşinden koşarsa o hayalleri gerçeğe dönüştürebileceğine işaret eden Erdoğan, "Ben bugün burada hayallerinin peşinden koşup, onları gerçekleştirmenin yollarını arayan kardeşlerimi özellikle tebrik, takdir ediyorum. Ben de bu hayalleri kuranlardan birisiydim. İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman hayallerim vardı. Şimdi bu hayalleri tek tek gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bunların en önemlilerinden bir tanesi, 'Şu Marmaray'ı gerçekleştiremediler. Ama bu Marmaray'ı biz gerçekleştireceğiz' dedik ve inşallah 29 Ekim'de Marmaray'ı açıyoruz. Ta yüzyılar öncesinde knuşulmuş bir proje bu. Ecdadımız konuşmuş bu projeyi ama gelenlerin hiç birisi bunu gerçekleştirememiş. Gerçekleştirmek şimdi bize nasip oldu. Bütün engellere rağmen nasip oldu. Eğer bizi yargı engellememiş olsaydı 4 yıl önce biz burayı açıyorduk. Bitmedi, onun güneyinde bir de otomobil geçişi olan çift tüplü yine Boğaz'ın altından bir geçiş daha yapıyoruz. 2015'te de onu açacağız. Şu anda inşaatı yürüyor. Bir üçüncü aşkım daha vardı; o da Boğaz'a üçüncü köprüyü kurmak. O da bize nasip olmalıydı diyorduk, şimdi üçüncü köprünün temelini atmaya hazırlanıyoruz, 29 Mayıs'ta üçüncü köprünün temelini atıyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE, ARTIK 21'İNCİ YÜZYILIN PARLAYAN YILDIZIDIR

Yapacakları projeler arasında üçüncü havaalanı ve Kanal İstanbul'u da anlatan Erdoğan, "Hepsinden öte çok önemli bir adım daha var; 'Yaslı Ada'yı, 'Sivri Ada'yı, herşeyi hazır, inşallah demokrasi ve özgürlükler adasına dönüştürüyoruz. Orada demokrasi aşığı bir başbakanın, iki bakan arkadaşının idam kararı verildi. İşte öyle bir mekanı şu anda müze haline getireceğiz. Orada oteller, çeşitli villalar, alışveriş yerleri, Sivri Ada'da da bin 500 kişilik kongre merkezini yapmak suretiyle Marmara'nın ortasında iki adada inşallah böyle bir sembol kongre merkezini inşaa edeceğiz. Galataport, engellediler. engelledikleri için yapamadık, bugüne sarktı. Ama şimdi onu da yapacağız" dedi. Erdoğan, AB sürecinde reformları kararlılıkla hayata geçirdiklerini söyleyerek, "İleri demokrasi standartlarını yakalamak için ne gerekiyorsa tereddütsüz onu yerine getirmeye devam ediyoruz, edeceğiz" diye konuştu. Göreve geldikleri 2002 yılından bu yana TBMM'de yaklaşık 2 bin mevzuat çıkardıklarını anlatan Erdoğan, "Şu anda hiç bir Avrupa ülkesinde bizim ülkemiz kadar yoğun ve reform gündemiyle çalışan bir başka hükümet, bir başka parlamento yoktur. Biz ne istismar siyasetiyle milletimizi kandırdık, ne de AB'nin çifte standartları karşısında boynumuzu büktük. Şu anda tartışmasız Avrupa'nın en reformcu hükümetiyiz. O yüzden de bugün bir çok AB ülkesinden de ileriyiz ve AB üyesi olmayı bir çok AB üyesinden aslında daha çok hak eden biziz. Ancak bu gerçek de görmezden geliniyor, üzeri örtülüyor. AB, bu akıl tutulmasından bir an evvel kurtulmalıdır. AB, ekonomik ve siyasi krizlerle, yabancı düşmanığını tahrik eden ayrımcı siyasetle içine düştüğü bu bataklıktan bir an önce çıkmalıdır. AB bu yanlıştan artık kurtulmalı, gerçeklere sırtını dönmekten vazgeçmeli, gerçeklerle cesur bir biçimde yüzleşmelidir. Şunu herkes bilsin ki, Türkiye artık eski Türkiye değildir. Türkiye, artık 21'inci yüzyılın parlayan yıldızıdır, bölgesinin parlayan yıldızıdır" dedi.

Gençlere seslenerek, "Gençliğine güvenmeyen bir millet geleceğini imar edemez" diyen Erdoğan, çözüm sürecini anlatarak, Günydoğu ve Doğu'da hareketlenmenin başladığını, verilen teşviklerle Gündedoğu ve Doğu'da yatrımların artacağını ve Türkiye'nin sıçrama yapacağını anlattı.