BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.526,45
HABER /  DÜNYA

BAKANLARA SEVGİ SELİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde toplu temel atma ve ...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde toplu temel atma ve açılış törenine katıldı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki temel atma ve pompaj sulaması tesisinin açılış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti milletvekilleri, bürokratların yanı sıra Suruç halkı katıldı. Törende konuşan Bakan Çelik, eylem yapan vatandaşları kürsüye alarak, “Kardeşlerimin acısını anlıyorum, inşallah bu tür durumlar bir daha yaşanmaz ve diğer faili meçhuller gibi kısa sürede aydınlanır ve kardeşlerimizin yüreğine bir su gibi serpilmiş olur” dedi.
Suruç’un bir an önce suya kavuşması gerektiğini söyleyen Bakan Çelik, “Suruç için projelerle karşınıza geldik. Son 30 yılda kaybettiklerimizin tamamını şimdi gerçekleştiriyoruz. Bu süreç çok önemli, bu süreçten Şanlıurfa, Suruç, hiçbir yer bu konuda memnun değil. Sadece silah baronları memnun oldu, bununla ceplerini dolduran ve gençlere silah verenler memnun oldular. Biz bu süreçte hep beraber kardeşçe tutunup kalkındıracağız” diye konuştu.
Bakan Eroğlu ise, “Bundan 2 yıl önce Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine geldik, o muhteşem projenin belli adımların kanal temellerini atmıştık, bugün de geri kalan temelini atacağız. Allah’ın izniyle 95 bin hektarlık Suruç Ovası’nın sulamasını bitireceğiz. Geçen yıl geldik 25 müjde verdik, bugün de Şanlıurfa’ya 42 müjde ile keldim. Yani bunların toplamı 1,5 milyar TL. Suruç’ta su yok ama biz bunların temelini attık. Suruç halkının böyle bir sorunu olmayacak. Atatürk Barajı’nda olan çalışmamızın yüzde 90’ı bitti, biz bu çalışmalar için gerekli talimatları verdik. İnşallah bunlar bitecek. Liderimiz Sayın Başbakan Recep Tayip Erdogan da Şanlıurfa’yı çok önemsiyor ve bu çalışmalar için gerekli talimatları verdi. Toplantılarda bu temel atımları hepimiz için hayırlı uğurlu olsun Suruç halkına” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Taşbasan sol sahil 1. kısım şebekesi, Suruç Ovası pompaj sulaması, Bozova 3. kısım sulama şebekesinin temel atma töreni ile Tepedibi pompaj sulama açılışı gerçekleştirildi.
Törende DSİ Genel Müdür Yardımcısı Güven Karaçuha, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Gök ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de birer konuşma yaptı.