BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67
HABER /  POLİTİKA

İşte Davutoğlu'nun izleyin dediği o video

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Trabzon mitinginde Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde çekilen bir görüntüyü anlattı. Partililerden mutlaka o görüntüyü izlemelerini isteyen Davutoğlu, o çocukları örnek verdi, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini söyledi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörle mücadelenin ne pahasına olursa olsun sürdürüleceğini söyledi. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde güvenlik kameralarınca çekilen bir görüntüyü hatırlatan Davutoğlu, izlemeyenlerin mutlaka internete girip o çocukların bayrağa gösterdikleri saygıyı görmelerini istedi.

Ahmet Davutoğlu, Trabzon'da partililere seslendi. Partisinin İl Başkanlığı'nın yeni binasının açılış törenine de katılan Davutoğlu, öncesinde Atatürk Alanı'ndaki

Katil devlet diyenler, katil görmek istiyorsa aynaya baksın

mitinge katıldı. Burada yaptığı konuşmada, terörü ne pahasına olursa olsun söküp atacaklarını söyleyen Başbakan, milletin birliğine ve beraberliğine kast edenlere asla izin vermeyeceklerini söyledi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından bazı satır başları;

"Türkiye hedeflerine her şeye rağmen yürüyor, yürümeye devam edecek. Hiç kimse bu milletin geleceğe yürüyüşünü engelleyemeyecek. Ne olursa olsun terör bu topraklardan temizlenecek. 

"O ÇAKALLAR SONUNA KADAR..."

23 Temmuz’da Suruç katliamı, arkasından Ceylanpınar’daki iki polisimizin uyurken şehit edilmesi, sonrasında askerimizin Adıyaman’da şehit edilmesi sonrasında net talimat verdik; 'mademki puslu havayı seven bu çakallar meydana çıkmıştır, o çakalları sonuna kadar kovalayacak, bu topraklarda barındırmayacaksınız', dedik. Şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri, polisimiz, Doğu ve Güneydoğu’daki halkımız ile birlikte bu terör örgütlerine birer birer ders veriyor, vermeye devam edecek.

BAĞLAR'DAKİ O ÇOCUKLARI ANLATTI

Bakın şimdi bu hainlere cevap mahiyetinde özellikle Trabzon’dan, daha dün medyaya düşmüş olan bir güzel manzarayı sizlerle paylaşmak istiyorum, ibretlik olay. Daha dün arkadaşlarım, Diyarbakır’daki güvenlik kameralarına yansıyan bir görüntü izlettiler. Dedim ki gelin bunu Trabzon’da da izleyelim Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bir ilkokulun bahçesi, ay yıldızlı bayrağımız asılı değil. Bunu gören üç beş yiğit Diyarbakırlı çocuğumuz bayrağı buluyorlar, bayrağı silkeliyorlar, alınlarına koyuyorlar, yaşları o kadar küçük, boyları o kadar kısa ki bayrağı asmak için birbirlerinin sırtlarına çıkıyorlar ve o direğe tırmanıp bayrağımızı, ay yıldızlı bayrağımızı göndere çekiyorlar. İzlemeyenler girsin internete baksın. 

 BAHÇELİ SORUMLULUKTAN KAÇTI

Sayın Bahçeli daha en baştan kendini muhalefet tayin etti. Her türlü teklife, formüle adeta hiç dinlemeden 'Hayır' dedi. Sayın Bahçeli aslında sadece millet bize değil, milletin sözüne, milletin emrine 'Hayır' dedi. Her zaman ki gibi Türkiye için sorumluluk almaktan kaçtı. 

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

Bugün kendince beni eleştirip Diyarbakır'a 'Gizli gitti' diyor. Hayır, güvenlik tedbirleri vardı ama gizli mi, açık mı gittim Diyarbakırlı kardeşlerime sorsun. Binlerce Diyarbakırlı ile Ulu Cami'de göğüs göğüse bağrımıza birbirimizi basarak sarıldık biz. Biz Diyarbakırlı ile sarıldık, Dağlıca'da şehitlerimizin olduğu yere kadar gidip askerlerimizle sarıldık. 

"KATİL GÖRMEK İSTİYORSA AYNAYA BAKSIN"

Bugün de çıkmış daha Ankara'daki saldırıda vatandaşlarımızın cenazeleri yerde yatarken, bizler cansiper bir şekilde yaralılarımızı taşımak için ambulansları, 56 ambulansı seferber etmiş, hastaneleri tek tek kontrol ederken bu da çıktı, 'Katil devlet' diye meydanlarda bağırdı. Katil görmek istiyorsa aynaya baksın."