BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.497,41
HABER /  GÜNCEL

Afyonkarahisar son şehidini uğurladı!

Tunceli'de şehit düşen Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek, memleketi Afyonkarahisar'da sonsuzluğu uğurlandı. Cenazede şehit yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.

Abone ol

Tunceli'de, teröristlerce yola döşenen patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek, memleketi Afyonkarahisar'da son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede acılı eşin feryatları, cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.

Şehit Şimşek için Çay ilçesine bağlı Çayırpınar Köyü'nde dün öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Tören öncesi şehidin naaşı, helallik alınması için baba evine getirildi. Burada taziyeleri kabul eden şehidin eşi Şeyda, annesi Adile, babası Osman Şimşek ve yakınları gözyaşı döktü.

BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI

Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından bir kez daha helallik istendi. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi köy mezarlığında defnedildi. Cenaze sonrası Kuran okunmasını da bekleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehidin tabutunun üzerindeki bayrağı öperek eşi Şeyda Şimşek’e teslim etti.

"KALK SON BİR KERE SARILAYIM"

Eşinin fotoğrafını okşayan Şeyda Şimşek, "Mehmet’imin yüzü çok güzeldi ama parçalamışlar yüzünü" diye ağladı. Kuran okunması sonrası, "Kalk son bir kere sarılayım" diye feryat eden Şeyda Şimşek, eşinin mezarına kapanarak uzun süre gözyaşı döktü. "Mehmet’im burada üşür" diye ağıt yakan acılı eşi, iki kadın asker güçlükle sakinleştirirken, hala Fadime Saldoğan ise şehidin mezarındaki taşları tek tek öptü. Cenaze sonrası baba Osman Şimşek evde taziyeleri kabul etti. Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek’in Çayırpınar Köyü’nün ilk şehidi olduğu belirtildi.

Cenaze töreninin ardından Bakan Eroğlu, tabutun üzerindeki Türk bayrağını öperek, şehidin babasına verdi.

Bu arada, Şimşek'in 1 ay önce evlendiği, Ankara'dayken geçici görevle Tunceli'ye gittiği öğrenildi.