BIST 9.540
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.491,41
HABER /  GÜNCEL

Yüksekdağ: Bu halk artık kendini yönetecek

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Adana'daki mitingde "Artık Mecliste olmak yetmez. Sadece mücadele meydanlarında olmak yetmez, bu halk artık iktidara yürüyecek" dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Adana'da, 19 Mayıs Mahallesi'nde partisinin düzenlediği mitingde, Türkiye halklarının bugün özgürlük için yürüdüğünü söyledi. Yüksekdağ, Mecliste olmalarının yetmeyeceğini belirterek, "Bu halk artık iktidara yürüyecek" dedi. 

Figen Yüksekdağ, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye halklarının kendi temsilcilerini Meclise gönderdiğini ifade ederek, "7 Haziran'da Meclise gümbür gümbür girdik. Sizin sesiniz, sözünüz olmak için Mecliste, meydanlardayız. Evinizin, yaşamınızın, mücadele için tam içinde olmaya çalıştık. Halkımızla omuz omuza bu büyük başarıyı ileriye taşımak için mücadele ettik. Ancak bizlerin 80 vekille Meclise gitmesini hazmedemediler, kaldıramadılar. Bizlerin Meclisteki o büyük gücüne tahammül edemediler" diye konuştu.

Mecliste ve birçok alanda kendilerine ve temsil ettikleri halklara saldırıda bulunulduğunu öne süren Yüksekdağ, "Artık sadece Mecliste olmak yetmez. Sadece mücadele meydanlarında olmak yetmez, bu halk artık iktidara yürüyecek. Bu halk artık kendini yönetecek. Bizleri zulümle yönetmeye çalışıyorlar. Bu halk gereken cevabı 7 Haziran'da verdi ancak bazıları hala gereken cevabı alamamış. O zaman 1 Kasım'da onlara daha güçlü bir cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Yüksekdağ, merkez Çukurova ilçesindeki bir salonda da halkla buluştu.