BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Barosu Başkanı için yakalama kararı!

CNN Türk ekranlarında yaptığı yorumda PKK'nın terör örgütü olmadığını söyleyen Diyarbakır Barosu Başkanı için yakalama kararı çıktı.

Abone ol

Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan yakalama kararı çıkardı. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Ekim'de CNN Türk'te katıldığı bir programda sarf ettiği ''Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK, silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir'' sözleriyle ilgili soruşturma başlatılan Elçi hakkında, yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. 

Talebi değerlendiren Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. 

ELÇİ: YARGI MHP'NİN YANINDA SAF TUTMUŞTUR

Radikal'e konuşan Tahir Elçi kararı, "Yargı bir fikir tartışmasında MHP’nin yanında saf tutmuştur. Kamuoyu önünde yapılan bir fikir tartışmasında MHP’nin ve bana karşı üç gündür yürütülen linç kampanyasında linççilerin safında yer almıştır. Bu da yargının geldiği acı bir durumdur." sözleriyle değerlendirdi.

"Bir baro başkanı bile ülkenin en çok izlenen, en popüler kanalında ülkenin en hayati meselesiyle ilgili resmi görüşten farklı bir görüş ve tanımlama yaptı diye hapse atılıyorsa ben hapse girmeye hazırım, hapse girmeye de razıyım" diyen Elçi, şu değerlendirmede bulundu.

"ACIYORUM ONLARA"

"Benim bu ülkede son üç dört aydır ne yapmaya çalıştığımı, şiddetin sona ermesi ve silahların devreden çıkması, bu meselenin barışçıl yollarla çözüm için nasıl didindiğimi ve nasıl bir tutum ve çaba içinde olduğumu herkes biliyor. Bizim raporlarımız ve açıklamalarımızın hepsi ortada. Ben bu meselenin çözümü için çabalarken, resmi tanımlamadan farklı bir tanımlama yaptım diye özellikle MHP temsilcisinin tanımlamasını onaylamadım diye yargı hemen harekete geçip benim hakkımda soruşturma ve tutuklama yapıyorsa bu, Türkiye’de demokrasi ve ifade özgürlüğünü geldiği boyutu açıkça ortaya koymaktadır. Yargı bir fikir tartışmasında MHP’nin yanında saf tutmuştur. Kamuoyu önünde yapılan bir fikir tartışmasında MHP’nin ve bana karşı üç gündür yürütülen linç kampanyasında linççilerin safında yer almıştır. Bu da yargının geldiği acı bir durumdur. Acıyorum onlara..."