BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Polisten Dilek Doğan açıklaması! Nasıl vuruldu!

DHKP-C'ye yönelik operasyon sırasında silahla yaralanan kadın için yapılan Emniyet açıklamasında "Dilek D. göğsüne isabet eden tek mermi girişiyle yaralanmıştır" denildi.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon sırasında Dilek Doğan isimli kadının yaralanmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Emniyet "Arama işleminin devam ettiği sırada aile fertlerinin çıkardıkları kargaşa ve aile fertlerinden olan M.D. isimli şahsın operasyon güvenliğini sağlamakla görevli personelin silahını elinden almaya çalışması esnasında yaşanan arbede sonucu ikamette bulunan Dilek D. göğsüne isabet eden tek mermi girişiyle yaralanmıştır" açıklamasında bulundu.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, 10 Ağustos'ta ABD Başkonsolosluğu'na yönelik DHKP/C Terör örgütü tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırının firari şüphelisi H.R.K'nin yakalanabilmesi ve muhtemel başka bir silahlı eyleminin önlenebilmesi amacıyla 18 Ekim'de 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği hatırlatıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hedef şahsın bulunabileceği adreslerden biri olarak değerlendirilen ve ilimiz Sarıyer ilçesinde bulunan bir adrese polis tanıtıcı yelekler giyilerek, yeterli sayıda kuvvet ile gelinmiş, ikamet çevresinde gerekli çevre emniyeti alınarak söz konusu ikamete girilmiş, görevli arama ekipleri tarafından galoş ve eldiven giyilmek suretiyle usulüne uygun şekilde, aile fertlerinin ve hazırunun katılımıyla arama işlemine geçilmiştir.

Arama işleminin devam ettiği sırada aile fertlerinin çıkardıkları kargaşa ve aile fertlerinden olan M.D. isimli şahsın operasyon güvenliğini sağlamakla görevli personelin silahını elinden almaya çalışması esnasında yaşanan arbede sonucu ikamette bulunan Dilek D. göğsüne isabet eden tek mermi girişiyle yaralanmıştır. Yaralı şahıs olay yerinde bulunanlar tarafından hastaneye intikal ettirilmiştir. Söz konusu olay ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır."

POLİSLE PANKART GERGİNLİĞİ

Dilek D.’nin durumu ile ilgili hastane önünde yapılan basın açıklaması sonrası polis ile grup arasında, pankartın kaldırılması konusunda tartışma yaşandı. Polis, pankartı almak için gruba müdahale etti, bu sırada bir polisin tabancasının yere düşmesi korkuya neden olurken, bayılan bir kadın acil servise kaldırıldı.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde Dilek D. için saat 14.00’te yapılan basın açıklamasının ardından polis açılan pankartın kaldırılmasını istedi. Grubun pankartın kaldırılmaması ve oturma eylemine geçilmesi üzerine polis, müdahale etti. Pankartı almaya çalışan polisler ile eylemciler arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede sırasında bir polis memurunun tabancası yere düştü. Tabanca polisler tarafından hemen yerden alındı. Dilek D.’nin teyzesi Yaylagülü D. bayıldı. Bayılan kadın yakınları tarafından acil servise götürüldü.

ANNE AYSEL D.: "ÇOCUĞUMA BOMBACI, TERÖRİST DEMESİNLER"

Dilek D.’nin annesi Aysel D. "Yalan yanlış yazmasınlar. Çocuğuma bombacı, terörist demesinler.  Çocuğum gözümün önünde ayağımın önüne düştü çocuğum. Ben o polisi görsem tanırım. Gençten bir polis değildi. Yaşlı bir polisti. Genç olsa tecrübesiz bir polisti, derim ama yaşlı bir polisti. Ben çocuğumun gözüne bakmaya kıyamazdım. O kocaman silahı nasıl doğrulttun kızıma? Nasıl kıydın kızıma? Babası abileri bir gün bir tokat atmamışlardı. Üniversiteyi kazandı babası kıyıp uzağa göndermedi. Benim çocuğuma yaptılar başkasına yapmasınlar. O kadar insan öldü. Niye önlemini almadı? Benim evimde bombacı arıyor" dedi.

AVUKAT AYCAN ÇİÇEK: "MAHALLEDE GÖZALTINA ALINAN BİR KİŞİ YOKTUR"

Grup adına konuşan avukat Aycan Çiçek "Küçük Armutlu Mahallesine katliam için gidilmiştir. Mahalleden gözaltına alınan bir kişi dahi yoktur. Böyle bir algı yaratmaya, büyük terör operasyonu yaptık demeye çalışıyorlar. Gözaltına alınan iddia edildiği gibi çatışma çıkan herhangi bir durum yoktur. Bize bir tane isim versinler" diye konuştu.

HDP Milletvekilleri Turgut Öker, Ali Kenanoğlu ile CHP Milletvekili Didem Engin, Dilek D.’nin ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Dilek D’nin sağlık durumu hakkında bilgi alan milletvekilleri hastaneden ayrıldı.