BIST 9.867
DOLAR 32,59
EURO 35,03
ALTIN 2.459,81
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Saray'a giden muhtarları uyardı

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "Muhtarlar Buluşmasına" giden muhtarları uyardı, söylenenlere inanmamaları gerektiğini söyledi.

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli, kendi iktidarlarında muhtarların maaşlarının 1400 lira çıkarılacağını söyledi. Saray'daki toplantıya katılan muhtarlardan, söylenenlere inanmamalarını isteyen Bahçeli, ihtiyar heyetlerine ise 150 lira huzur hakkı vereceklerini kaydetti.

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Külliye'sinde düzenlenen muhtarlar buluşmasına sert çıktı. Twitter'dan yaptığı açıklamada, muhtarların kullanıldığını iddia etti. Kendi iktidarlarında muhtar maaşlarının 1400 liraya çıkarılacağını söyleyen Bahçeli, 20 bine yakın muhtarında emekli olamadığını kaydetti. İşte Bahçeli'nin yaptığı o açıklamalar;

"Üzülerek izliyorum; muhtarlarımızı davet eden, kaçak sarayın nöbetçi alkışçısı şeklinde kullanan kurnaz, ucuz ve sinsi bir akıl devrededir.

Kaçak saraya gitsin gitmesin, her muhtarımızdan özellikle ricam, kürsülerden duydukları yalan nutuklarına değil kendi durumlarına bakmalarıdır.

MUHTAR MAAŞLARINA ZAM SÖZÜ

20 bine yakın muhtarımız emekli değildir ve aldıkları 870 liralık maaşın 440 lirasını Bağkur’a pirim olarak yatırmaktadırlar. Bu hak mıdır? Tüm muhtar kardeşlerime sesleniyorum; maaşlarınızı 1400 liraya çıkaracağız, ihtiyar heyetine 150 lira huzur hakkı vereceğiz. Köy odaları ve mahalle muhtarlıkları hizmet bürolarının yapım ve zorunlu giderlerini il özel idareleri ve belediyelere yaptıracağız. Muhtarlarımızı belediye toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandıracağız.Ve muhtarların il genel ve belediye meclislerinde temsil edilmelerinin önünü açacağız.

ERDOĞAN'A ELEŞTİRİ

Muhtarlar oturduktan sonra birisi geliyor, ona buna saldırıyor, yalan konuşuyor; sonra arada bir söze girmeler, laf atmalar, hepsi tiyatro! Muhtarlarımız, siyasi çıkar uğruna başkalarının yazdığı kirli senaryolarda oynamayacak kadar şahsiyet, asalet ve şeref sahibidirler.