BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,47
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'de PKK mezarlığına operasyon

Bölücü terör örgütü mensuplarınca Alacık köyü Doğancık Mahallesi bölgesinde oluşturulan mezarlıktaki flama ve semboller kaldırıldı.

Abone ol

Tunceli'de, şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in adının verildiği operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca Alacık köyü Doğancık Mahallesi bölgesinde oluşturulan mezarlıkta bulunan flama ve semboller kaldırılırken, mezarlara zarar verilmediği gözlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tunceli-Pülümür karayolu bölgesinde 15 Ekim'de başlayan ve dün sona eren operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca Alacık köyü Doğancık Mahallesi bölgesinde oluşturulan mezarlık alanı etrafında bulunan, yasa dışı inşa edilen ve içlerinde örgütsel propaganda yapılan bina ve müştemilat kullanılamaz hale getirildi.

Mezarlık alanındaki mezarlara ise dokunulmadı. Burada, bölücü terör örgütünü temsil eden flama ve semboller ise ortadan kaldırıldı.

Tunceli Valiliği, örgüt mensupları tarafından mezarlar arasına ve civarına yerleştirilen mayın ve el yapımı patlayıcıların da imha edildiğini açıklamıştı.