BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,77
ALTIN 2.408,84
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

İşte Bahçeli'nin sandıktaki oy hesabı

MHP lideri Bahçeli, Mersin'de konuştu partisinin oy hedefini açıkladı!

Abone ol
MHP lideri hafta sonu Mersin'i adım adım gezdi, halka seslendi. AK Parti iktidarını yolsuzlukla suçlayan Bahçeli, sekiz yıllık iktidar döneminde at arabası olmayanların şimdi ciplerle dolaştığını iddia etti. Son olarak Mersin'in Mut ilçesinde partililere seslenen Bahçeli, partisinin oy hedefini açıkladı. İşte detaylar;

Bahçeli, Mersin Mut ilçesinde parti binası önünde halka seslendi. Yoksulluktan hesap sormak, kamplaşmadan, bölünmeden kurtulmak için Türkiye’yi en kısa zamanda sosyal ve ekonomik anlamında geliştirmek için, işsizliği çözmek için iktidar olmaları gerektiğini anlatan Bahçeli, "Toparlanma ve onarım hükümetine ihtiyaç var. Yolsuzluklardan hesap sormak için de bizim iktidarımıza ihtiyaç var. Alnımız açık, başarıda öpülmek üzere. Ensemiz de açık, başarısızlığımızda tokat atılması için. Bir defa denemek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
    
Bahçeli, geçmişte iktidar olan insanların bu millete hizmet ettiğini belirterek, "Şimdi Recep Tayyip Erdoğan alacakaranlıkta kurulan bir parti ile bazı iç ve dış odakların rüzgarıyla iktidar olmuş, kimseyi tanımıyor. Sayın Başbakan nereye sürüklendiğinin farkında değil. Bir zafer sarhoşluğu içinde ‘beni millet getirdi’ diyor. ‘Beni götürürse millet götürecek’ diyor. Doğru söylüyorsun seni millet getirdi. Allah'ın izni ile de millet savuşturacak seni. Millet seni uzaklaştırdığı gün nereye gideceğini ben biliyorum. Eğer Cenab-ı Allah MHP’yi iktidar yaparsa senin bundan sonra Başbakanlıktan çıkıp gideceğin yer Yüce Divan olacaktır." dedi.
    
"AT ARABASI OLMAYANLAR CİPLE DOLAŞIYOR"
    
Bahçeli, şöyle devam etti: "Ama bir bakıyorsunuz 8 yıl içerisinde iktidar olmadan evvel -af buyurun- at arabası olmayanlar şimdi çifte modern ciplerle dolaşıyorlar. AK Parti iktidarı içerisinde iktidar nimetini alanlarla alamayanlar arsında sinsi sinsi bir kavga başlamış durumda. Halkı bir kenara bırakın. Onun için bu iktidarın 8 yıllık icraatının iyi değerlendirilmesi gerekiyor."
    
Bahçeli, "Bu iktidar döneminde bazı konular üzerinde de dikkatini çekmek istiyorum. Sayın Başbakan sık sık konuşmalarında sürekli olarak bir çatışma, tahrik, provokatör üslupla insanları kışkırtıyor. Yaraları saracağı yere kaşıyor. Türkiye’nin tekrar bir çatışma ortamına düşmesini ve bir gerilim stratejisiyle ülkeyi cephelere kamplara ayırarak aradan kendisinin iktidarını masum rollere bürünerek devam ettirmek istiyor. Bu ülkenin cumhuriyeti tartışılıyor, bu ülkenin milli devlet anlayışı, üniter yapısı tartışılıyor. Bu ülkenin toprak bütünlüğü, milletin dirliği birliği tehdit altına alınıyor." diye konuştu.
    
 "BİR BAŞKA ZIRVA..."
    
Bahçeli, demokratik açılım sürecisini de eleştirerek, "Bir başka zırva demokratik açılım. İmralı'yla pazarlıklar başlamış. 2 dilli hayattan, demokratik özellikten, federasyonlardan daha ileriye gidilerek 4 parçalı bir orta reaksiyondan bahsediliyor. Bunların adına 'demokrasileşme, özgürleşme' deniliyor. PKK militanlarına cesaret verdiriliyor. Bugün İmralı canisi oradan talimat veriyor, hem örgüte talimat veriyor, hem de hükümete akıl veriyor." ifadelerini kullandı.
    
"YÜZDE 40 OY ALMAMIZ LAZIM"
    
Bahçeli, "Türkiye önemli bir yol kavşağına geldi. Türkiye güvenli, istikrarlı ve huzurlu değildir. Bu iktidardan kurtulma zamanı gelmiştir. Halk ikinci umut bulmuş, seçmiştir. Ancak üçüncüye gerek yok. Üçüncü kez görev vermek hem AK Parti'ye hem Türkiye’ye zarar verecek. O nedenle ne AKP’ye zarar verin ne de Türkiye'ye zarar verin. Türkiye'ye yepyeni bir nefes verin. Onun için bu seçimlere MHP olarak çok iyi hazırlanıyoruz. Tek başına iktidar olmak için yüzde 40 oy almamız lazım." şeklinde konuştu.