BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.401,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi Kürt çözümünde 3. yolu önerdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Van'da düzenlediği basın toplantısında Kürt sorununun çözümünde üçüncü yolu önerdi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP kurmaylarıyla birlikte Van'a çıkarma yapan Kemal Kılıçdaroğlu Kürt sorununa ilişkin olarak üçüncü yol önerisini yaptı. Buna göre meseleye sadece Kürt sorunu olarak değil bütünlüklü çerçevede bakmak şart...

Kılıçdaroğlu düzenlediği basın toplantısında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kürt sorunu farklı arkadaşlar. Bizim gördüğümüz sorunların bir parçası. Olayın ekonomik, siyasal, toplumsal ve kültürel yönü tartışıldı. Biz üçüncü yol dediğimiz  zaman olayı bütünlüklü olarak görüyoruz. Biz etnik temelli değil bütünlüklü çözüm istiyoruz. Olayı sadece tek pencereden görmenin yanlış olduğunu söylüyoruz. Olayı etnik temelden görmek etnik pencereden görmek inanç temelli görmek inanç penceresinden görmek demektir. Burada şiddet, yoksulluğu tartıştık. Biz AKP ve BDP dışında bölgeye demokrasi açısından, ekonomik güvence vermek, Türkiye ve dünyayla bütünleşmiş bir ortamda hukuk sisteminin yaşamasını istiyoruz.
"
CHP Lideri Kılıçdaroğlu bir gazetecinin ana dilde öğretimi hatırlatması üzerine şu karşılığı verdi:

"Ana dilde öğretime sıcak bakıyoruz. Ana dilde öğretimin bugün için çözülebilecek bir sorun olduğuna inanmıyorum. Herkesin ana dilini öğrenmesi insanlık hakkıdır bunu teslim ediyoruz. Temel hak ve özgürlükleri genişletmek bizim hedefimizdir."

VAN DENİZİNDE VAPURA BİNDİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin Aile Sigortası Projesi'nin kaynağı konusundaki eleştirilerine, 'Önce hesap kitap nasıl yapılır onu öğretmek lazım. İnsana saygı duymak lazım. Kaynak var. Bütün mesele kaynağın nasıl kullanılacağı. Kaynağı hortumcudan yana mı kullanacaksınız, fakir fukaradan yana mı kullanacaksınız? Bizim tercihimiz fakir fukaradan yana kullanılmasıdır' diye konuştu.

'Siyasette Başarı Stratejisi' toplantısı için Van'da bulunan Kılıçdaroğlu, Edremit ilçesindeki Merit Şahmaran Otel'de Vanlı kadınlarla kahvaltı yaparak sorunlarını dinledi.

Yöreye özgü 'Van kahvaltısı'nı çok beğendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, kadınlardan hem kahvaltının özellikleri hakkında bilgi aldığını, hem de CHP'li kadınların bölgedeki çalışmalarını konuştuklarını belirtti. Bölge halkın nitelendirdiği gibi Van Gölü'nden 'Van Denizi' diye bahseden Kılıçdaroğlu, 'Ben denizi ilk kez çocukluğumda burada gördüm. Vapura burada bindim. Bu yüzden Van'ın bendeki yeri çok özeldir' dedi.

Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'nin Aile Sigortası Projesi'nin kaynağı konusundaki eleştirilerini hatırlatması üzerine de Kılıçdaroğlu, 'Önce hesap kitap nasıl yapılır onu öğretmek lazım. İnsana saygı duymak lazım. Kaynak var. Bütün mesele kaynağın nasıl kullanılacağı. Kaynağı hortumcudan yana mı kullanacaksınız, fakir fukaradan yana mı kullanacaksınız? Bizim tercihimiz fakir fukaradan yana kullanılmasıdır' diye konuştu.

Vanlı kadınlardan da Aile Sigortası'nı, yörenin yoksul kesimlerinde vatandaşlara anlatmalarını istediğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Sayın Başbakan hiç merak etmesin. Biz hesabımızı, kitabımızı biliriz. Ben eski maliyeciyim' dedi.

Kahvaltının ardından Van Gölü kenarında basın mensuplarına görüntü veren Kılıçdaroğlu, 'Dikkatli çekin, Van Gölü canavarı çıkabilir' diye espri yaptı.

CHP'nin Van'da düzenlenen 'Siyasette Başarı Stratejisi' çalışması bugün gerçekleştirilen toplantının ardından sona erecek.