BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.411,61
HABER /  GÜNCEL

Buz tutan Tödürge Gölü'ne daldılar

Sivas'ta bir grup doğa sporları gönüllüsü buz tutan Tödürge Gölü'ne tüple daldılar

Abone ol
Sivas'ta bir grup doğa sporları gönüllüsü, yüzeyi tamamen buz tutan Tödürge Gölü'ne tüplü dalış yaptı.
Sivas Alpin Doğa Spor Kulübü ve Sualtı Sporları Federasyonu İl Temsilciliği'nin organizesinde Zara ilçesindeki Tödürge Gölü'ne buz altı dalış etkinliği düzenlendi. Soğuk havanın etkisiyle yüzeyi tamamen buz tutan göle gelen grup üyeleri, buz tabakasını kırarak dalgıçların suya girebileceği bir boşluk açtı. Dalgıç elbiselerini giyen grup üyeleri, 2'şerli gruplar halinde yüzeyi buzla kaplı göle tüplü daldı.

Alpin Doğa Spor Kulübü Asbaşkanı ve Sualtı Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Hakan Uludağ, yaptığı açıklamada, Zara ilçesindeki Tödürge Gölü'nde düzenledikleri etkinliğe Sivas'ın yanı sıra İstanbul'dan da doğa tutkunlarının katıldığını söyledi. Bu tür etkinlikleri zaman zaman gerçekleştirdiklerini ifade eden Uludağ, kış mevsiminde Tödürge Gölü'nde geleneksel olarak düzenledikleri buz altı dalış etkinliğinin 6'ncısını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Dalış eğitmeni Uludağ, gerekli güvenlik önlemlerini alarak yaptıkları bu etkinliği hem sportif hem de turizm amaçlı gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu etkinlikle hem Sivas'ı ve Tödürge Gölü'nü tanıtmayı hem de Türkiye'de çok fazla yapılmayan buz altı dalış sporunu yaygınlaştırmayı amaçladıklarını anlatan Uludağ, bu etkinliklerde su altı kamerasıyla belgesel nitelikli çekimler de yaptıklarını kaydetti.

Buz altı dalış eğitimine yönelik çalışmaların arama-kurtarma faaliyetleri açısından da önemli olduğunu vurgulayan Uludağ, göl ve ırmaklarda buz kırılması sonucu meydana gelebilecek olumsuzluklara hazırlıklı olmak açısından bu etkinliğin önemli olduğunu sözlerine ekledi.