BIST 11.050
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.503,39
HABER /  POLİTİKA

İşte Bahçelinin 12 kötü adamı

Bahçeli Kocaeli'nden iktidara yüklendi. AK Parti'nin Kürt açılımını eleştiren MHP lideri, yine Erdoğan'ı bombaladı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bugün etnik temelde bölünme, inanç temelinde çatışma, mezhep temelinde ise dışlanmayla Türkiye'nin sosyal dokusu parçalanıyor ve bu parçalar ülkenin geleceğini karartacak büyük sosyoekonomik sorunları ortaya çıkarıyor'' dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Kocaeli İl Başkanlığının Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen olağan genel kurul toplantısında, partisinin 40. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, ''yıkılmayan, yıldırılamayan'' bir yapıda olduklarını ifade etti.

BAHÇELİ'DEN 12 KÖTÜ ADAM ELEŞTİRİSİ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın başkanlığındaki 'Kürt çalıştayına' katılan gazeteci, yazar ve akademisyenlere '12 kötü adam' nitelemesi yaptı.

Bahçeli, "Şimdi de kalkmışlar, MHP'yi bu ihanet şebekesinin altına alabilecek çalışmalar güya yapıyorlarmış. Sayın İçişleri Bakanı diyormuş ki 'Bunlarla da görüşürüz, bunları da ikna ederiz'. Siz kimsiniz ki MHP'yi ikna edeceksiniz? Siz kimsiniz ki Başbakanınızla beraber içine düştüğünüz ihanet çukuruna MHP'yi çekeceksiniz?" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Şimdi kalkıp bölücü terör örgütü ile mücadeleden vazgeçerek olayı genişletip sosyal dokuyu parçalayarak birilerinin 4 parçalı büyük Kürdistan'ın ilk aşamasını Türkiye'den başlatmaya kalkmak büyük bir gaflet değilse ihanete yakın bir tarihi hatadır. Sayın AKP bu tarihi hatadan vazgeçiniz, memleketi çatışmaya, bölünmeye doğru sürüklemeyiniz. Yoksa o karanlık günlerde önce AKP'den eser kalmaz." dedi.

Kürt çalıştayına katılan aydınları ağır bir dille eleştiren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı;

"Televizyonlarda sporda 12 Dev Adam var idi, herkes onun marşını söylüyordu. Şimdi '12 kötü adamı' dinleye dinleye; onların zehri, saçmalarını dinleye dinleye bu millet usanmıştır. Türkiye'de başka aydın, uzman mı yok? Konuyu bilimsel yönleri ile inceleyecek, birlikte yaşamayı cazip kılacak yolu kimse bulamaycak da bu köşe yazarlarından patronlarca beslenen bu 12 kötü adamı mı bu millet dinleyip duracak?"

Bahçeli, MHP'nin açılıma destek vermeyeceğini vurgulayarak, "Milli sınırlarımızdan, egemenlik haklarımızdan taviz vermemiz düşünülemez. Böyle bir teklif MHP'ye yapılamaz. Yapıldığı takdirde bileceklerdir ki MHP'nin kapısından ters yüz geri döneceklerdir." diye konuştu.

Bahçeli, "Nereden ve kimden gelirse gelsin Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ve hükümranlık haklarını tartışmaya açacak, zaafa uğratacak hiçbir gücün telkin ve tavsiyelerine MHP, ona gönül vermiş insanlar ve Türk milleti boyun eğemez." ifadelerini kullandı.