BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

AK Partinin adayı belli oldu

TBMM Başkanı kim olacak? Her parti kendi adayını çıkardı. Kulislere sızan bilgilere göre AK Parti adayı belli.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA

İNTERNETHABER

ANKARA- Yakın kurmaylarıyla da fikir teatisi yapan Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanlığı için adayını belirledi. Kulislere sızan bilgilere göre Başbakan Erdoğan'ın adayı Mehmet Ali Şahin. 

Başkent, yarın başlayacak TBMM Başkanlığı seçimlerine kilitlendi... 30 Temmuz'da başlayan TBMM Başkanlığı adaylığına başvuru süresi, bugün saat 24.00'te sona erecek.

AK Parti resmi olarak açıklamadı ama diğer partiler adaylarını duyurdu. Mevcut başkan Köksal Toptan'ın isminin gündemden düştüğü kesinlik kazandı. CHP ve MHP AK Parti'den işaret alamayınca kendi adaylarını açıkladı.

ERDOĞAN ADI GEÇENLERLE GÖRÜŞTÜ

Gözlerin çevrildiği Başbakan Erdoğan önce Antalya'da Mehmet Ali Şahin'le, ardından Ankara'da Köksal Toptan, Salih Kapusuz, Burhan Kuzu, Nimet Çubukçu ve Abdülkadir Aksu ile görüştü. Kulislerden gelen bilgilere göre AKP'nin adayı Mehmet Ali Şahin olacak.

KÖKSAL TOPTAN YOL AYRIMINDA MI?

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Erdoğan'la görüştükten sonra evinde dinlenmeye çekildi. Toptan'ın üzgün olduğu öğrenildi. Toptan'ın Meclis Başkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanılğı'na kaydırılabileceği bilgisi de kulislere yansıdı.

Kabinenin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun da Grup Başkanvekili olabileceği öne sürüldü.

Kulislere yansıyan bir başka bilgi de Toptan'a hiçbir görev verilmeyeceği yönündeydi. Bu durumda Toptan'ın eski partisi Demokrat partisi eski yoldayşı Cindoruk ile temasa geçebileceği de konuşuluyor.

TBMM Başkanlığı seçimi yarın başlayacak. Başkanlık seçimi ardından TBMM Başkanlık Divanı seçimi de gerçekleşecek.

CHP'NİN ADAYI KESİCİ

CHP Genel Saymanı ve Basın Sözcüsü Mustafa Özyürek, TBMM Başkanlığı için Köksal Toptan'ın adaylık için başvurmaması durumunda İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin aday olacağını bildirdi.

MHP'NİN ADAYI KUTLUATA

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata'nın TBMM Başkanlık seçimi için aday olacağını açıkladı.

İLK BAŞVURAN KAMER GENÇ OLMUŞTU

Kamer Genç, TBMM Başkanı adaylarının kamuoyu önünde tartışılması için şimdiye kadar açıklanmış olması gerektiğini savunarak, bundan sonra yapılacak aday başvurularının Anayasa ve Meclis İçtüzüğüne aykırı olacağını iddia etti.