BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Beckhamdan muhteşem frikik

ABD'deki yeni sezon çalışmalarını sürdüren Barcelona, David Beckham'ın formasını giydiği La Galaxy ile oynadığı hazırlık maçını 2-1 kazandı.

Abone ol

Barcelona Amerika'da iyi başladı. David Beckham'ın forma giydiği LA Galaxy'yle bir hazırlık maçı oynayan Barça, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Rose Bawl Stadı'nda oynanan karşılaşmayı tam 94 bin kişi izlerken, bu sayı, 1994 Dünya Kupası'ndan bu yana ABD'de en çok seyirci toplayan maça işaret ediyor.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ekip olan Barcelona, karşılaşmanın 11. dakikasında 1-0 öne geçti. Bu dakikada topla birlikte ceza sahasının içine dalan Pedro Rodriguez, Todd Dunivant'tan sıyrıldıktan sonra düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi.

Bu golün ardından daha atak oynamaya başlayan Amerikan takımı, özellikle de Landon Donovan'la birkaç pozisyona girdiyse de, aradığı golü ancak 44. dakikada, ceza sahasının hemen dışından serbest vuruş kullanan İngiliz yıldız David Beckham nefis vuruşuyla bulabildi. Böylece devre 1-1 kapandı.

İkinci yarıda oyuna daha çok asılıp maçı domine etmesine karşın çok az sayıda gol pozisyonuna giren Barça, yeniden öne geçmek için 67. dakikayı beklemek zorunda kaldı. Bu dakikada geliştirdiği akında kaleci Saunders'ın topu yumrukla uzaklaştırmak istemesi ve bu topun kısa düşmesiyle birden bire Galaxy savunmasını zor durumda yakalayan Barcelona hücum elemanları, fırsatı değerlendirdiler. Topla buluşan Busquets, isabetli bir pasla topu Jeffren Suarez'le buluşturdu ve Venezuelalı golcü de düzgül bir vuruşla topu filelere gönderdi.

Böylece karşılaşma Barcelona'nın 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

İşte o muhteşem frikik;