BIST 10.087
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.407,48
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İşte Android'in en hızlı cihazları

Yeni bir Android güncellemesi çıktığında sizin telefonunuza gelmesi sonsuza dek sürüyor mu? O zaman kullandığınız cihaz bu listedeki üreticilerden birinden değil.

Abone ol

Android platformuna geniş bir yelpazeden üretici desteği sunulması, aynı zamanda bazı handikapları da beraberinde getiriyor. Örneğin yeni bir Android güncellemesi yayınlandığında, her geliştiricinin bunu kendi arayüzüne uyarlaması gerekiyor.

Bu süre zarfında da kullanıcılara düşen beklemek oluyor. Computerworld araştırmasına göre, Android güncellemelerini kendi cihazları için en hızlı yayınlayan iki şirket Google ve Motorola. Elbette Nexus serisinde stok Android sunan Google için bu şaşırtıcı bir durum değil. Motorola da çok yakın zamana kadar Google'ın elindeydi.

İkilinin arkasından Samsung geliyor ancak arada hatırı sayılır bir boşluk var: Google ve Motorola not olarak A alırken, Samsung ancak C+ ile yetiniyor. Diğer üreticilere gelindiğinde ise durum daha da vahim hal alıyor: HTC KitKat'i yeni modellerine hızlı uyarlamasına karşın C alırken, LG'nin notu C- olarak görülüyor.

Sony, Asus ve Acer gibi üreticiler ise Android güncellemelerini çıkışından hemen sonra almak isteyenlerin uzak durması gereken markalar olarak sıralanıyor.