BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.387,19
HABER /  GÜNCEL

Kazada ihmal var mı ?

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşanan tren kazasında TIR’ın trene çarptığı belirlenirken, yaralanan 19 yolcu hastanede tedavi edildi. Çevre sak...

Abone ol

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşanan tren kazasında TIR’ın trene çarptığı belirlenirken, yaralanan 19 yolcu hastanede tedavi edildi. Çevre sakinleri daha önce de benzer kazaların olduğunu tedbir alınmadığını öne sürdü.
Saat 20.50 sıralarında Mersin İskenderun seferini yapmakta olan yolcu treni Dörtyol’da Delta dolum tesisleri bölgesinden geçerken hemzemin geçitten geçmeye çalışan TIR’la çarpıştı. Meydana gelen kaza sonrasında TIR’da bulunan ham fuel oil üç ayrı patlamaya neden olurken, büyük bir yangın çıktı. TIR’ın tamamen yandığı olayda trenin çekici lokomotifi de kullanılamaz hale geldi. Kaza sınasında fren yapan tren, çarpışma noktasından yaklaşık 500 metre ileride durabildi.
Daha önce de benzer kazaların yaşandığı Delta hemzemin geçidinde birçok kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen çevre sakinleri, meydana gelen kaza ve patlamada evlerinin camlarının kırıldığını bahçe duvarlarının zarar gördüğünü ve yetkililerin tedbir almadıklarını söyledi. Aynı bölgede TIR şoförlüğü yapan iki kişi ise hemzemin geçidin doğru yerde olmadığını ve gerek trenler için gerekse TIR’lar için güvenli olmadığını söyledi.
Meydana gelen kazada TIR sürücüsü Ömer Üçgül (39) hayatını kaybederken, zehirlenen ve trenden atlarken yaralanan 19 kişi, Dörtyol Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ayakta tedavi edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken, jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)