BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL

Sirkte facia

ABD’de bir sirkte platformun çökmesi sonucu tam 9 kişi yaralandı.<br/>ABD’nin Rhode Island eyaletine bağlı Providence kentinde bir sirkte gö...

Abone ol

ABD’de bir sirkte platformun çökmesi sonucu tam 9 kişi yaralandı.
ABD’nin Rhode Island eyaletine bağlı Providence kentinde bir sirkte gösteri yapan kadın akrobatlar, platformun çökmesi sonucu yaklaşık 10 metre yükseklikten zemine düştü. Olayda platformun üzerinde ve altında bulunan tam 9 kişi ağır şekilde yaralandı.
Olay sonrası akrobatlar hastaneye kaldırıldı.
Providence kenti Kamu Güvenliği Komiseri Steven Pare ise, göstericilerin insandan bir avize oluşturmak için gösteri yaptıklarını ve her birinin saçlarından bağlanarak platform üzerinde yer aldıklarını belirtti. Olayın neden olduğu hakkında soruşturmaların sürdüğünü de kaydeden Pare, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını ifade etti.
Olay sonrası açıklama yapan izleyicilerden Sydney Bragg, “Herkes çok heyecanlıydı. Bir anda gürültü duyduk ve sonrasında sadece kızların çığlıklarını işittik” dedi. Öte yandan kaza sonrası Providence kentindeki The Dunkin’ Donuts merkezindeki diğer 2 şov iptal edildi. ABD’de 2004 yılında da Minnesota eyaletine bağlı St.Paul kentinde bir akrobat yaklaşık 10 metrelik yükseklikten yere düşmüş ve hayatını kaybetmişti.
(İHA)