BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İşte Akif Beki'yi çıldırtan sözler

Dün yayınlanan istihbarat belgeleri Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki'nin canını fena halde sıktı.

Abone ol

Erdoğan'ın eski danışmanından ABD'li diplomatlara veryansın! Adı dün yayınlanan istihbarat belgelerinde geçen Akif Beki, ABD'nin kendi namusuna sahip çıkamadığını iddia etti. Beki'nin son taşı ise Aydın Doğan'a oldu. İşte detaylar;

Dünyayı kasıp kavuran istihbarat belgelerinde ismi geçen Akif Beki, ABD'li diplomatların "Erdoğan'ın danışmanları beceriksizdi" sözlerine sert tepki gösterdi. Sözleri, üzerine alan Beki, NTV'de yaptığı açıklamada neredeyse tüm dünya ilişkilerinin temelini sarsan belgeler için "dedikodu tomarı" nitelemesinde bulundu.

İstihbarat belgelerinin ülkelerin namusu olduğunu iddia eden Beki, ABD'yi de namussuzlukla suçladı. İşte Beki'nin canlı yayındaki o sözleri:

"Bu belgelerin sızmasının gösterdiği bir şey varki o da ABD'li diplomatların zihin mekanizmaları, yetenekleri, becerilerini sonuç olarak koymuştur. Başbakan'ın danışmanları için -ki bir tanesi de benim- 'yetersiz, beceriksiz, kibirli' gibi sıfatlar kullanmışlar. Mahrem belge, gizli belge arşivi bir devletin namusudur. Yani namusuna mukayet olamayan ,çin ne demek gerek bilemiyorum. Bu olayda ne kadar kifayet var, ne kadar yetenek var, ne kadar nedensiz kibir var izleyenler takdir eder."