BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'un yüreği ağzına geldi!

Taksim'deki patlama ucuz atlatıldı. Tüp gaz nedeniyle meydana geldiği belirtilen patlamada, enkaz kaldırıldı yaralılar tedavi ediliyor.

Abone ol
Taksim'deki patlama sadece İstanbul'u değil Türkiye'yi korkuttu. Patlamanın duyulmasıyla birlikte onlarca senaryo üretilirken, rahatlatan açıklama önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan ardından da İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan geldi. Topbaş, patlamanın gaz kaynaklı olabileceğini, teknik raporun beklendiğini söylerken Vali Mutlu, patlamaya "yüzde 99 tüp gazın" neden olduğunu açıkladı.
 
Taksim dün akşam saatlerinde bir patlamayla sarsıldı. Kazancı Yokuşu’nda meydana gelen patlamada 9 kişi yaralandı. Patlama, bir binanın alt katında bulunan sanat galerisinde saat 16.15 sıralarında meydana geldi.
 
Patlama sonrası çıkan alevlere ilk müdahale çevredeki vatandaşlar tarafından yapılırken, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

DAKİKA DAKİKA NELER YAŞANDI- TIKLAYIN
Çevredeki binaların camlarının kırılmasına neden olan patlama nedeniyle, sokakta bulunan bir otomobil de yan yattı.
 
Yakınlarından haber almak isteyen çok sayıda kişi bölgeye geldi. Güvenlik güçleri, ikinci bir patlamaya karşı önlem alırken, bir polis helikopteri de çalışmalara havadan  destek verdi.

1.20140217171458.gif 
 
9 KİŞİ YARALANDI 

Patlamada, olayın meydana geldiği sanat atölyesinin sahibi Caner Karakuş ve hamile olduğu belirtilen eşi Emel Karakuş ile Mehmet Ali Sever, Sıdıka Birgül ve eşi İsmail Çobanoğlu, Fatma Koç, Şahnur Aydın, Abdullah Özkul ve Volkan Koçak yaralandı.

23302599.jpg 
 
Caner ve Emel Karakuş, Mehmet Ali Sever, Sıdıka ve İsmail Çobanoğlu ile Fatma Koç, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Şahnur Aydın, Abdullah Özkul ve Volkan Koçak ise Alman Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
Alman Hastanesi'ne kaldırılan 3 yaralı, ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilirken, durumu ağır olan Caner ve Emel Karakuş, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
 
Yaralıların tedavisinin devam ettiği belirtildi.
 
'YÜZDE 99 TÜP GAZ'
 
Patlamanın doğalgazdan mı yoksa tüpten mi kaynaklandığı henüz netleşmişken, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 
 
Mutlu açıklamasında, "Kazancı Yokuşu'ndaki patlamanın yüzde 99 tüp gaza bağlı olduğu kanaati kuvvetlendi" ifadelerini kullandı.

67.20140218014019.jpg 
 
ALTINOK: DAR SOKAK PATLAMININ ETKİSİNİ ARTTIRDI
 
Patlamanın ardından olay yerine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Altınok patlamanın yoğun bir doğalgaz sıkışmasından kaynaklanan patlama olduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
 "Allah’a şükrediyoruz, can kaybımız yok. 4 yaralımız var. Durumları iyi. Hayati tehlikeleri yok. Birisinin durumu biraz daha sıkıntılı ama hayati tehlikesi olduğunu zannetmiyoruz. Maddi hasar bayağı fazla görünüyor. Sokak dar. Gaz sıkışması da olunca böyle bir sonuç ortaya çıktı.  Tesellimiz can kaybı yok.  Yaralılar içinde, olay yerinden geçenler de var. İçeride çalışan çocuklar da var. 3 yaralımız çok hafif. 1 yaralımız biraz daha cam kesmesi falan sonucunda oluşmuş bir yaralama. Ucuz atlattık. Geçmiş olsun diyorum"
 
SOKAK TRAFİĞE AÇILDI
 
Olayın ardından trafiğe kapatılan sokak saat 20.30 sıralarında açıldı. Evlerine giden ve oluşan maddi hasarı gören vatandaşlar, temizlik çalışmaları yaptı. Sokağa giren Beyoğlu Belediyesi temizlik ekipleri ise sokaktaki patlamadan dolayı oluşan parçaları ve cam kırıklarını temizledi. Olay yeri inceleme ekipleri de incelemelerini bitirdi.