BIST 10.004
DOLAR 32,34
EURO 34,75
ALTIN 2.431,13
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş'tan flaş Taksim açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim'deki patlamayla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim'deki patlamaya ilişkin, "Şu anda 3 yaralı hastanede, 2. derecede yanık olarak görülmekte. Toplamda 6 yaralı, 3'ü taburcu olmuş" dedi. 
 
Topbaş, Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında meydana gelen patlamanın ardından, olay yerinde incelemelerde bulundu. 
 
Burada basın mensuplarına açıklama yapan Topbaş, patlamanın ilk belirlemelere göre bir sanat atölyesinde gaz sıkışmasından meydana geldiğini ve İGDAŞ'ın verdiği bilgilere göre binada fazla doğalgaz kullanılmadığını söyledi. 
 
Nihai sonucun teknik rapordan sonra ortaya çıkacağını dile getiren Topbaş, ciddi bir patlama yaşandığını, sokakta ciddi bir tahribat olduğunu, sokak başına kadar birçok binanın camlarının kırıldığını aktardı. 
 
Topbaş, "Şu anda 3 yaralı hastanede, 2'inci derecede yanık olarak görülmekte. Toplamda 6 yaralı, 3'ü taburcu olmuş" diye konuştu. 
 
Kadir Topbaş, tespitlerin ardından Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nın binaların doğramalarını taktırma işlemine gireceğini belirtti. Bölgede yaşayan vatandaşları gece otellerde ağırlayabileceklerini dile getiren Topbaş, "Büyük bir kaza. Çok şükür bir ölümle sonuçlanan durum yok" ifadesini kullandı.
 
Topbaş, maddi kayıpların karşılanması üzerine bir soruya ilişkin, "Devletin gücü onları himaye etme konusunda yeterli. Hem yerel yönetimler olarak biz olalım hem mülki idarelerimiz, ilgili kurumlarımız zaten bunları himaye ederiz" dedi. 
 
"Hala patlama ihtimali olup olmadığına" ilişkin bir soru üzerine de Topbaş, öyle bir durum görünmediğini söyledi.