BIST 10.199
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.404,56
HABER /  GÜNCEL

Taksim Kazancı Yokuşu'nda patlama SON DAKİKA

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Kazancı Yokuşu'nda patlama meydana geldi. Patlamada çok sayıda yaralı var.

Abone ol

KAZANCI YOKUŞU civarından saat 16: 15’te büyük bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre patlamada 4 kişi yaralandı. Patlamanın nedeni ise doğalgaz sıkışması.

Yetkililer ikinci patlamaya karşı bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Çevredeki binalar kullanılamaz hale geldi, otomobiller ters döndü. Çevredekilerin anlattıklarına göre, patlama yüksek bir sesle meydana geldi. Olay yerine itfaiye, sağlık ve güvenlik ekipleri gönderildi. 

KADİR TOPBAŞ PATLAMANIN BİLANÇOSUNU AÇIKLADI (YENİ)

Çevredeki vatandaşlar, alevlere yangın söndürme tüpüyle müdahale etti. Caddede hasara yol açan patlamanın doğalgaz veya tüp patlamasından kaynaklanabileceği bildirildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN AÇIKLAMASI : DOĞALGAZ

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Altınok patlamanın yoğun bir doğalgaz sıkışmasından kaynaklanan patlama olduğunu söyleyerek, "Allah'a şükrediyoruz, can kaybımız yok. 4 yaralımız var. Durumları iyi. Hayati tehlikeleri yok. Birisinin durumu biraz daha sıkıntılı ama hayati tehlikesi oldugunu zannetmiyoruz. Maddi hasar bayağı fazla görünüyor. Sokak dar. Gaz sıkışması da olunca böyle bir sonuç ortaya çıktı. Tesellimiz can kaybı yok. Yaralılar içinde, olay yerinden geçenler de var. İçeride çalışan çocuklar da var. 3 yaralımız çok hafif. 1 yaralımız biraz daha cam kesmesi falan sonucunda oluşmuş bir yaralama. Ucuz atlattık. Geçmiş olsun diyorum." dedi.

PATLAMA SONRASI SOKAK BU HALE GELDİ TIKLA GÖR

İşte dakika dakika yaşananlar:

17.45: Kazancı Yokuşu'ndaki yoğun gaz kokusu devam ediyor. Yetkililer ikinci patlama riskinin henüz geçmediğini açıkladı.

17.30: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Topbaş, evlerinde hasar oluşan vatandaşların otellerde misafir edileceğini açıkladı.

17.30: CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, vatandaşlarla konuştu.

17:18: Patlamanın olduğu yerde oturan bir vatandaş yaşananları şu sözlerle anlattı: Evimde yatıyordum. Büyük bir sarsıntı meydana geldi. Camlar patladı. Annemin ve babamın kollarında ve yüzünde kesikler meydana geldi.

GÖRGÜ TANIKLARI PATLAMA ANINI ANLATTI

EVLERİNE KOŞTULAR

17:15: Kazancı Yokuşu'nda oturanlar kötü haberi alır almaz evlerine koştu. Ancak yetkililer Cihangir Mahalesi'ne girişlere izin vermiyor. Bu nedenle küçük gerginlikler yaşanıyor. Evlerinde bulunan vatandaşlar gerekli kontrollerin yapılması için tedbir amaçlı olara dışarı çıkartılıyor.

TERÖR SALDIRISI DEĞİL

17.10: İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok: "4 yaralı var. Hayati tehlikeleri bulunmuyor. Patlama doğalgazdan meydana geldi. Çevredekiler de büyük bir şok yaşadı. Yaralılardan 3'ü olay anında sokaktan geçenler.

17.00: Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan olay yerinde açıklama yaptı. Bir sanat galerisinde doğalgaz sıkışması sonucu ortaya çıkan bir patlama. Terör olayına bağlı bir patlama değil. 4 yaralı var. 6-7 binada hasar var. Sokakta da gaz kokusu var.

DOĞALGAZ PATLAMASI NASIL OLUR?

4 KİŞİ YARALANDI

16:50: Yapılan ilk incelemelerde 4 kişinin yaralandığı tespit edildi. Can kaybının yaşanıp yaşanmadığı ise henüz belirlenemedi.

16:40: İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, patlamanın tüp ya da doğalgazdan kaynaklandığını açıkladı.

16:30: Güvenlik güçleri ikinci bir patlama riskine karşı bölgeyi boşaltmaya başladı. Basın mensupları da dahil vatandaşlar olay yerinin dışarısına çıkartılıyor.

PATLAMA NEREDE MEYDANA GELDİ

1.20140217171458.gif

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

24753.jpg