BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'u fırtına vurdu kar ne zaman başlayacak?

İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusunun yanıtı Meteoroloji'den geldi. Kar bu gece itibariyle İstanbul'u etkisi altına alacak.

Abone ol

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika kar ve şiddetli fırtına uyarısı...

İstanbul'da bu geceden itibaren Çatalca, Arnavutköy, Beykoz'un köyleri ile Sarıyer ve Kartal'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı 2 derece daha düşerse İstanbul merkezinde de kar yağışı görülebilir.

LODOS İSTANBUL'U VURDU

Dün geceden itibaren kendini gösteren şiddetli lodos ise İstanbul'da hayatı alt üst etti. İDO ve THY seferlerini iptal ederken, Kadıköy'de bir köprünün korkulukları çöktü. Beykoz'da ise bir tekne lodos etkisiyle battı.

istanbul-siddetli-lodos-sogutlucesme-kopru-coktu.jpg

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Mühendisleri Odası İkinci Başkanı Ahmet Köse,  Avrupa'da Fransa, Belçika, Almanya gibi birçok ülkede etkili olan kar fırtınasının bu akşam ve geceden itibaren Türkiye'ye ulaşmasının beklendiğini dile getirdi.

Köse şunları söyledi:

"Trakya'da yoğun kar yağışları bekliyoruz. Bunun yanı sıra Bilecik, Düzce, Bolu, Abant, Kartalkaya'da kar yağışları kuvvetli olacak. İstanbul'da ise Çatalca, Binkılıç, Istrancalar, Arnavutköy, Beykoz'un köyleri, Sarıyer'in yüksek kesimleri, Aydos, Kartal'ın yukarı kesimlerinde kar örtüsü bekliyoruz.

Şehir merkezinde de sıcaklıklar 2 derece daha soğursa kar yağışı görülebilir. Şehir merkezinde kar yağışı karla karışık yağmur şeklinde, sulu kar olarak görülecek. Ancak rüzgar karayele dönüp sıcaklıkları 2 derece daha düşürürse şehir merkezinde de kar örtüsüyle karşılaşabiliriz, bu da son derece güzel bir görüntüye sebep olur."

KADIKÖY'DE KÖPRÜ ÇÖKTÜ

Dün geceden bu yana etkili olan şiddetli rüzgar Bakırköy'de ağaçları devirdi. Kadiköy Söğütlüçeşme'de köprüde çökme oldu. Yaralı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

İDO VE THY HANGİ SEFERLER İPTAL EDİLDİ?

Şiddetli rüzgar İstanbul ve Marmara'da deniz ve hava ulaşımını da vurdu. İDO ve THY bazı seferlerini iptal etti. İDO yaptığı son dakika açıklamasında Yılbaşı Özel Seferleri'nde de değişikliğe gitti.

THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndan Ankara, Antalya, Budapeşte, Zagreb ile Tel Aviv'e yapılması planlanan karşılıklı seferlerin iptal edildiği belirtildi.

istanbul-siddetli-ruzgar-kar-yagisi.jpg 

İDO SEFER İPTAL LİSTESİ

İstanbul Deniz Otobüsleri-İDO'da bazı seferleri, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 08.15'deki Yenikapı-Yalova, Pendik-Yalova ve Yalova-Pendik ile 09.00'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 10.30'daki Bursa-Yenikapı/Kadıköy ve 18.30'daki Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferleri yapılamadı.

Öte yandan 10.30'daki Yalova-Yenikapı ve 11.30'daki Yenikapı-Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot, 10.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 13.40'daki Kadıkoy-Yenikapı-Bursa, 18.30'daki Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferleri de iptal edildi.

İDO'nun iç hatlarında da Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş feribot ile Sirkeci-Harem hattı araba vapuru seferleri geçici bir süre karşılıklı olarak yapılamayacak.

İDO YILBAŞI ÖZEL SEFERLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Yılbaşı tatili dolayısıyla yolcu ve araç yoğunluğunun az olmasına bağlı olarak, 1 Ocak 2015 Perşembe günü sabah saatlerindeki seferlerde değişik yapıldı.

Dış hatlarda, 07.30'daki Yenikapı-Bursa-Yenikapı hızlı feribot seferleri 15.00'de, 07.00'deki Yenikapı-Bandırma hızlı feribot seferi 12.30'da, 07.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 12.30'da gerçekleştirilecek.

Yılın ilk günü, 07.15'deki Yalova-Yenikapı, 08.15'deki Yenikapı-Yalova ile 07.00'deki Pendik-Yalova-Yalova-Pendik hızlı feribot seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü hattında ise 09.00'da Bursa/Yenikapı-Kadıköy, 18.40'da Kadıköy-Yenikapı/Bursa deniz otobüsü seferleri yapılacak.

Ayrıca Kadıköy-Yenikapı-Armutlu Tatil Köyü-Armutlu-Bursa (Güzelyalı) ve Kartal-Yalova hatlarında "haftasonu" ve "tatil günleri" tarifesi, Sirkeci-Harem araba vapuru hattında da "pazar" ve "tatil günleri", deniz otobüsü iç hatlarda ise "haftasonu" ve "tatil günleri" tarifesi uygulanacak.