BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,90
ALTIN 2.437,16
HABER /  GÜNCEL

Al Jazeera çalışanları Mısır'da bir yıldır hapiste

Ülkede haber yaparken gözaltına alınan Katar merkezli televizyonunun üç çalışanı, demir parmaklıklar ardında bir yılı geride bıraktı. 7 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılan üç gazetecinin temyiz duruşması Perşembe günü görülecek.

Abone ol

Mısır'da haber yaparken gözaltına alınan Katar merkezli Al Jazeera Televizyonu'nun üç çalışanı, demir parmaklıklar ardında bir yılı geride bıraktı.

Baher Muhammed, Muhammed Fahmi ve Peter Greste 29 Aralık 2013'te gözaltına alınmışlardı.

Avustralyalı gazeteci Peter Greste'nin ailesi, Mısırlı yetkililere bir kez daha Greste'nin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

"Yalan haber yaymak ve terör örgütünü desteklemek" suçlamalarıyla yargılanan üç gazetecinin temyiz davası Perşembe günü görülecek.

Haklarındaki tüm suçlamaları reddeden üç gazeteci de sadece Müslüman Kardeşler hareketiyle ilgili bir haber yaptıklarını söylüyorlar.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te dönemin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesinin ardından kurulan geçici hükümeti, Müslüman Kardeşler'i "terör örgütü" ilan etmişti.

Üç gazeteci ise 7 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmışlardı.

Temyiz kararı bekleniyor

Temyiz mahkemesinin tüm davayı düşürmesi, verilen cezaları onaylaması ya da davanın sıfırdan görülmesi yönünde hüküm vermesi mümkün.

Ayrıca Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi'nin af yetkisini kullanması da söz konusu olabilir.

El Sisi ise yargı sürecine müdahale etmeyeceğini açıklamıştı.