BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  DÜNYA

Papaz 1 yıl boyunca ateist oldu!

Amerika'da Ryan Bell adında bir papaz 1 yıl boyunca ateist olmayı denedi. İşte papazın ikginç deneyimi ve 1 yıl sonunda aldığı flaş karar!

Abone ol

Yedinci Gün Adventist Kilisesi’nde papaz ve Azusa Pasifik Üniversitesi’nde profesör olan Ryan Bell, tam 12 ay boyunca ‘Tanrı yokmuş gibi’ yaşamayı denedi; bir yıl boyunca bir ateist gibi yaşayan papaz, aldığı kararı ve tercihini açıklayarak herkesi şok etti: "Bence Tanrı yok!"

ATEİST PAPAZ İÇİN PARA TOPLADILAR

Haberi duyuran Patheos adlı dini haber sitesinin okuyucuları bu durumu öğrenince, işsiz kalan Ryan Bell ve ailesi için 27 bin dolar (yaklaşık 62 bin TL) topladı. 2014’ün son günlerini yaşarken ise sitenin okuyucuları Ryan Bell’in deneyinin sonucunu merak etmeye başladı.

Beklenen açıklama 27 Aralık 2014’te geldi. Amerika’da yayın yapan bağımsız haber radyosu NPR’a (National Public Radio) açıklama yapan Ryan Bell, muhabir Arun Rath’e ‘ateizmin daha olduğunu hissettiğini’ belirterek “Tanrı’nın varlığı üzerine olan pek çok tartışmayı inceledim ve bugüne kadar inandığım şeyi destekler nitelikte ikna edici pek bir şey bulamadım. Açıkçası Tanrı’nın var olduğuna inanmıyorum. En büyük kanıtım da kendim ve deneyimlerim. Tabii bunun benimle ilgili en ilginç şey olduğunu söylemek çok zor.” dedi.

Kaynak: Radikal