BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  GÜNCEL

İstanbullu bu haberi bekliyordu! Bakan Arslan müjdeyi verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'u Halkalı'dan Gebze'ye bağlayacak olan banliyö hatlarının 2018'in sonuna kadar hizmete gireceğini açıkladı.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'un her iki yakasındaki banliyo sistemlerinin metro standardına getirilmesinin önemli gündemleri arasında yer aldığını belirterek, "2018 sonuna kalmadan sistemin tamamını bitireceğiz. Her iki yakayı da Gebze'den Halkalı'ya kadar birbirine entegre edeceğiz ve İstanbulluların hizmetine sokacağız." dedi.

Arslan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "10. Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı"nda yaptığı konuşmada, İstanbul'da yaşayan ve büyüyenler için ulaştırmanın hayatın bir parçası olduğunu ifade etti.

BANLİYÖ METRO STANDARDINDA OLACAK

İstanbul'un her iki yakasındaki banliyo sistemlerinin metro standardına getirilmesinin önemli gündemleri arasında yer aldığını belirten Arslan, şunları kaydetti:

"İstanbullulardan 'banliyo hatlarını kapattınız ama bir çalışma yok' şikayetleri geliyordu. Memnuniyetle ifade etmek gerekir ki son dönemlerde '24 saat boyunca çalışıyorsunuz, gece bazen bizi rahatsız ediyorsunuz' şikayetleri geliyor. Dolayısıyla İstanbullulardan verdiğimiz rahatsızlık nedeniyle özür diliyoruz ama bilsinler ki banliyo sistemlerinin metro standardına döndürülmesi, Gebze'den Halkalı'ya kadar Marmaray  kalitesinde ve Marmaray'ın araçlarıyla taşımacılık yapmak adına gecemizi gündüzümüze katıyoruz. 2018 sonuna kalmadan sistemin tamamını bitireceğiz. Her iki yakayı da Gebze'den Halkalı'ya kadar birbirine entegre edeceğiz ve İstanbulluların hizmetine sokacağız. İstanbullular bilsinler ki Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın raylı sistemleriyle neredeyse tamamıyla entegrasyon yapıyoruz."

ÜÇÜNCÜ HAVAALANI YÜZDE 70 TAMAMLANDI

3. Havalimanı inşaatında yüzde 70'e yakın ilerleme sağlandığı bilgisini veren Bakan Arslan, 3. Havalimanı'nı 29 Ekim 2018'de resmen hizmete sunacaklarını ve ilk fazda 90 milyon yolcuya hizmet eden pistler kompleksinin bitmiş olacağını kaydetti.

FUARI GEZDİ, OTOBÜSLERİ İNCELEDİ

Açılış töreninin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan kendisine eşlik eden İBB Başkanı Mevlüt uysal’la birlikte stantları gezdi. Yerli üretim otobüsleri inceleyip basın mensuplarına poz verdi.