BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Ayten Dönmez gözaltına alındı! Kardeşi gri kategoride aranıyor

İSTANBUL'da terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yürütülen operasyonda, bir dönem örgütün kırsal alan yapılanmasında yer aldığı ileri sürülen HDP Kocaeli Milletvekili adayı Ayten Dönmez de gözaltına alındı. Dönmez'in kardeşlerinden birinin PKK üyeliğinden cezaevinde olduğu, bir kardeşinin de Gri Kategori'de aranan teröristler arasında bulunduğu ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul Emniyeti; bölücü terör örgütü PKK'ya operasyon düzenledi. İddialara göre; geçtiğimiz yıllarda yasa dışı yollarla ülke dışına çıkarak bölücü ve bebek katili terör örgütü PKK'nın "Kırsal Alan" yapılanmasına katılan silahlı eğitim alan, yine kaçak yollarla ülkemize geldiği tespit edilen Ayten Dönmez gözaltına alındı.

Ayten Dönmez'in 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde HDP'nin Kocaeli'den 13. Sıra Milletvekili Adayı olarak gösterildiği ifade edildi. 

Dönmez İstanbul'un Üsküdar İlçesi'nde bulunan ikamet adresinde operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet Etmek" suçlarından ötürü kaydı olan Ayten Dönmez'in cep telefonuna incelenmek üzere el konuldu.


Kardeşinin biri ‘gri’ kategoride, diğeri PKK’dan tutuklu

Hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan kaydı bulunan ve PKK’nın Suriye ve Irak‘taki terör kamplarında eğitim gören Dönmez’in, kardeşi Selami Kitir’in de örgütün kırsal kadrosunda yer aldığı ortaya çıktı.
İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Terör Arananlar Listesi”nde 500 bin lira ödülle 'Gri' kategoride yer alan Kitir’in, Suriye ve Irak’taki PKK kamplarında çok sayıda silahlı faaliyette yer aldığı ileri sürüldü.Yeşil Sol Partili Dönmez’in bir başka kardeşi A.K.’nin de yine PKK’nın kırsal kadroları arasında bulunduğu, örgütün yurt dışı yapılanmasında faaliyet gösterdiği iddiasıyla geçmiş dönemlerde yapılan operasyonda yakalanıp tutuklandığı bilgisi elde edildi.