BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,91
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da ramazanın ilk cuması

''Onbir Ayın Sultanı'' Ramazanın gelmesiyle birlikte ilk Cuma namazını kaçırmak istemeyen vatandaşlar, İstanbul'da camilere akın etti.

Abone ol

Büyük yoğunluğun yaşandığı Eyüp Sultan Camisi'nde kendilerine yer bulamayan vatandaşlar, seccadelerini serdikleri cami avlusunda ve sokaklarda saf tuttu.

Vatandaşların namazlarını rahat kılabilmeleri için Eyüp Belediyesince caminin dışında kurulan gölgeliklerin altında kilimler serildi. Ayrıca vatandaşların namaz kılarken sıcaktan bunalmaması için gölgeliklerin üzerine vantilatörler asıldı. Vatandaşların namaz kıldığı cami avlusu önünde Eyüp Belediyesi zabıta ekiplerince güvenlik önlemi alındı.

Cami avlusunda ve avlu dışında kadınların da namazlarını kılabilmeleri için ayrı bölümler oluşturuldu. Öte yandan, cuma namazı için camiye gelen vatandaşlar Eyüp Sultan Türbesini de ziyaret etti. Vatandaşlar, restorasyon çalışmaları nedeniyle geçici olarak ziyarete kapalı olan türbenin dışından dua okudu. Eyüp Sultan Camisi imamı, Cuma hutbesinde komşuluk ilişkilerinin önemine değinerek, Afrika'da açlık nedeniyle sıkıntı yaşayan insanlar için destek istedi.