BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.430,47
HABER /  GÜNCEL

İki astsubay uyuşturucudan tutuklandı

Diyarbakır'dan getirdikleri 54 kilo 600 gram esrarı İstanbul'da piyasaya sürmek isteyen aralarında 2 muvazzaf astsubayın da bulunduğu 11 kişilik şebeke çökertildi.

Abone ol

Diyarbakır'dan getirdikleri 54 kilo 600 gram esrarı İstanbul'da piyasaya sürmek isteyen aralarında 2 muvazzaf astsubayın da bulunduğu 11 kişilik şebeke çökertildi. Astsubayların, aile görüntüsü vererek kiralık araçlarla uyuşturucunun taşınmasını sağladıkları ortaya çıktı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ay süren projeli çalışmanın ardından yurt içinde faaliyet gösteren bir uyuşturucu şebekesini belirledi. Ekipler, şebeke üyeleri arasında muvazzaf askerlerin de olduğunu belirledi. Yapılan takip sonucunda 31 Temmuz 2011 günü Ümraniye Çamlıca gişelerinde bir otomobil durduruldu. Araç içinde yapılan aramada iki valiz içinde 54 kilo 600 gram esrar bulundu. Aynı anda daha önceden İstanbul'da Sarıyer ilçesinde, Diyarbakır ve Bursa illerinde tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskında 1'i kadın 9 kişi gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, 2 astsubay ise Beşiktaş'taki Merkez Komutanlığı'na götürüldü.

Şebeke üyelerinin arasında bulunan Ö.Y. ve U.B.'den birinin Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde, diğerinin ise Ankara Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli olduğu belirtildi. Yapılan sorgulamada şebekenin Diyarbakır'dan karayoluyla İstanbul'a getirdiği esrarı torbacılara sattığı ortaya çıktı. Şebeke üyesi astsubayların ise uyuşturucu yüklü kiralık otomobillerin içinde yanlarında bir kadınla kendilerine aile görüntüsü vererek kuryelik yaptıkları belirtildi. Şüpheli astsubayların kuryelik işini bankalara olan kredi borçlarından dolayı yaptıkları öne sürüldü.

Emniyette işlemleri tamamlanan 9 kişi ve Beşiktaş Merkez Komutanlığı'ndaki 2 astsubay Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. 11 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.