BIST 9.711
DOLAR 32,57
EURO 34,83
ALTIN 2.432,46
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gölge kabinede isimler netleşiyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı'na getirilecek bakan yardımcısı da belli oldu.

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bakan yardımcısını belirledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulmak üzere gönderilen isim Polis Akademisi öğretim üyelerinden Doç. Yusuf Tekin.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın müsteşarlığına da başka bir öğretim üyesinin getirilmesi kararlaştırıldı. Müsteşarlığa Kırıkkale Üniversitesi'nden Doç. Hakan Hakyemez atanacak.

İlk bakan yardımcısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı için belirlenmişti. Prof. Dr. Davut Kavranoğlu Nihat Ergün'ün yardımcılığına getirildi.

Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı yardımcılığı için ise bone şeklinde türban takmasıyla dikkat çeken Bakan Şahin'in uzun yıllardır çalışma arkadaşı olan Ayşe Keşir'in adı geçiyor

KRİTİK BAKANLIKLARA KRİTİK İSİMLER

Milli Savunma Bakanlığı Yardımcılığı için Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’nın adı geçiyor.
Seçim döneminde içişleri, adalet ve ulaştırma bakanlıklarını emaneten teslim alan 3 isim Osman Güneş, Ahmet Kahraman ve Habib Soluk’un da görev yaptıkları bakanlıklarda bakan yardımcısı olarak atanması bekleniyor.

ÇALIŞMA BAKANLIĞINA SENDİKACI

Eski Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yardımcısı olması sürpriz olmayacak. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı Ali Sarıkaya’nın dışişleri; Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın danışmanı Hakan Taşçı’nın da bu bakanlığın bakan yardımcısı olabileceği kulislerde dile getiriliyor.