BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  GÜNCEL

Alex şike iddiasına ne dedi?

Alex kendisi hakkında yapılan, “Fenerbahçe Yönetimi'nin yaptığı şikeden haberdardı” şeklindeki haberi değerlendirdi

Abone ol

Taraf Gazetesi’nde yayınlanan, “Alex, Fenerbahçe Yönetimi’nin yaptığı şikeden haberdardı” yönündeki haber Brezilyalı futbolcunun canını fena halde sıktı

Fanatik gazetesi bugün Alex'in tepkisine yer verdi. Brezilyalı yıldız, Twitter’daki takipçilerinin bu konuyu hatırlatması üzerine, kendisinin de yaşananları yakından takip ettiğini ve haberdar olduğunu söylerken, “Hakkımda çıkan iddialar gerçekten çok üzücü” diyerek üzüntüsünü ortaya koydu. 

ASLA İLGİM OLMADI

Alex, bir takipçisinin, “Bu haberler hakkında ne düşünüyorsun?” diye sorması üzerine, bu olayda adının geçmesine bir anlam veremediğini ifade ederek, “Ben sadece oyuncuyum. Sahaya çıkıp, futbolumu oynadım. Kazandım ya da kaybettim. Ancak söylenenler gibi diğer olaylarla asla ilgim olmadı” açıklamasını yaptı.

ARKADAŞLARI DESTEK VERDİ

Takım arkadaşlarının, Brezilyalı yıldızı arayarak, haberden duydukları üzüntüyü ortaya koydukları ve kendisine destek verdikleri belirlendi.

TARAF GAZETESİ NE YAZMIŞTI? SONRAKİ SAYFADA


[PAGE]
“Alex’ten diğer takımların Brezilyalı oyuncularıyla iletişimi sağlamasının istendiği, Fenerbahçe yöneticileri İlhan Ekşioğlu ile Alaeddin Yıldırım’ın telefon görüşmelerindne su yüzüne çıktı. Fenerbahçeli yöneticilerin Trabzonspor -Bursaspor maçı öncesinde Bursaspor’un Brezilyalı oyuncusu ve eski Fenerbahçeli Gökçek Vederson ile görüştüğü, Alex de Souza’yı kullanarak da Trabzonspor’un Brezilyalı oyuncusu Jaja ile iletişim kurmaya çalıştığı polis kayıtlarına geçti.”

Gazete, 18 Nisan’daki maçtan önce iki yönetici arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmalarında şu diyalogun yaşandığını da ileri sürdü:

A.Y.: Fenerbahçe şampiyon olsa ... Lan anasını satayım, baba yeneriz diyor mu bizim Alex....

İ.E.: Alex o kadar emin ki ama ben Alex’e dedim ki “ya kardeşim” dedim “bazen bir puanlar şampiyon yapar onun için” dedim “fazla” dedim “si.... et” dedim “boşver biz garantiye alalım” dedim. Yani çünkü önemli. O “yok” dedi, tamam... Ben şey yaptım, çünkü sistemi de “o” kurdu. Bir şey de demedim...

A.Y.: Şeyi sordun mu sen... O Jaja’yı sordun mu ona....

İ.E.: Söyledim, söyledim,... “Doğru söylüyorsun” dedi. Dedim bak, “Biz de böyle yaptık, biz de böyle tuttuk... Öbürünü de söyledim...

A.Y.: Bir tek o başka hiç numaraları yok...

İ.E.: He onu da söyledim... Bunun üzerine polisteki sorgusunda İlhan Ekşioğlu’na şu sorular soruluyor: Alex ile görüşerek şike faaliyetini yürütmek adına Brezilya asıllı Trabzonspor oyuncusu Jaja Coelho isimli şahısa ulaşmaya çalıştığınız ve yine Alex vasıtası ile teşvik primi için Gökçek Vederson isimli Bursasporlu oyuncuya ulaştığınız değerlendirilmektedir. Görüşmede Alex’in şike faaliyetlerinden haberdar olduğu değerlendirilmektedir. “Söyledim, söyledim... Doğru söylüyorsun dedi... Dedim bak biz de böyle yaptık biz de böyle tuttuk... Öbürünü de söyledim” cümlenizle şike faaliyetlerinden Alex’e bilgi verdiğiniz değerlendirilmektedir. Ayrıntılı ifadenizi veriniz.