BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.409,66
HABER /  GÜNCEL

Fener her maçı alın teriyle kazandı

Fenerbahçeli Özer Hurmacı, takım hakkında çarpıcı açıklamalar yaparken şu iddiada bulundu...

Abone ol

"Takım düşmeyecek, hiçbir yabancı futbolcu gitmeyecek" iddiasında bulunan Özer Hurmacı, "Her maç anamız ağladı" diyerek şike suçlamalarına tepki gösterdi.

Takımda son durum nedir? Hava nasıl, moraller ne durumda?
2 gün sonra antrenmanlar başlayacak onun dışında bir karar çıkmasını bekliyoruz.

Yabancı futbolcuların gideceği yerlilerin kalacağı iddia ediliyor, bu doğru mu? Yabancılar gidecek mi?

Şu an izinli olduğumuz için takım arkadaşlarımızla toplu halde değiliz ancak bunları gazeteler yazıyor. Sürekli bir şeyler yazıyorlar, ama bunların gerçeklik payı yok, bizim takımdan da yabancıların ayrılacağı iddiası doğru değil.

Fenerbahçe'de 2 sezon bedava oynar mısın?
Evet oynarım bunu daha önce de söyledim zaten, ben Fenerbahçe'deyim, Türkiye'nin en büyük kulübündeyim. Başkanımız zor bir durumda, onunla birlikte biz de üzülüyoruz ve onun koyduğu kuralların dışına çıkmamaya gayret ediyoruz.

En kötü ihtimal, takımın küme düşürülmesi... Bunu düşünüyor musunuz hiç?İnşallah öyle bir şey olmayacak inşallah. Öyle bir durum olsa bile bizim için fazla bir şey fark etmeyecek, Bank Asya da olsa biz yine şampiyonluğa oynayacağız, biz şampiyonluk amaçlarımızdan hiçbir zaman vazgeçmeyiz.

Şike iddiaları için ne diyorsun?
Sezon içinde benim ayağım kırılmış, sonrasında bir an önce takıma girebilmek için uğraşıp, didinmişim... Boşuna mı ter dökmüşüm ben o zaman. Madem ter dökmeden alınacaktı bu maçlar, o zaman biz o maçlara çıkmazdık, yorulmaz, stres olmazdık.

İddiaların bir kısmı biliniyor.
Kanıtlanmış hiçbir şey yok, altları boş o iddiaların.

Aklında sezon içinden bir maç var mı?
Mesela Galatasaray maçı var, kaç kilometre koştum o gün, öldüm koşmaktan, gol kaçırdım diye strese girdim, bir hafta uyuyamadım... Ben bu yorgunluğu, bu stresi neden yaşadım! En büyük delilimiz budur.

Taraftar da "En büyük delilimiz alın terimiz" demişti pankartlarda.
Bütün Türkiye gördü maçları nasıl kazandığımızı, ne kadar zorlandığımızı. Ben 2 sezondur her maça final maçı diye çıkıyorum. Oynadığım her maçta anam ağladı benim, geceleri sabah 5'lere kadar uyuyamadık biz stresten, "bu maçı kazanmamız lazım" diye diye.

Şike iddiaları arasında anılıp da senin bir şeyler söylemek istediğin bir maç var mı?
Gençlerbirliği maçı var mesela... Karın altında ne kadar zorlandığımızı bütün Türkiye gördü, o maç gitti geldi, ne olacağı belli değildi. İlk yarı sahada kar yoktu, ikinci yarı saha bembeyaz olmuştu.

Aykut Hoca'nın durumu nasıl?
İlk başlarda tabii takım olarak hepimiz şoktaydık, çok üzüldük, hâlâ da çok üzülüyoruz, başkanımıza, kulübümüz hakkındaki asılsız suçlamalara... Ama biz kenetlendik takım olarak, durum ne olursa olsun birlikteyiz.

Fenerbahçe tam transfer mevsiminde bu iddialarla karşılaştı, kulübün masumiyeti kanıtlansa bile çok ciddi zarar var, transfer yapamamak bunlardan biri?
Fenerbahçe forması altında oynayan her futbolcu büyük futbolcudur. Transfere gerek duyulur, duyulmaz ama takımdaki futbolcular her zaman sahaya en iyisini koyar. Benim de kendime güvenim sonsuz bu konuda.