BIST 9.625
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,86
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Üsküdar'da 3 katlı binada patlama oldu! Yaralılar var

İSTANBUL'da patlama oldu... Üsküdar'da 3 katlı bir binada patlama meydana geldi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, patlamanın nedenini ve yaralılarla ilgili son bilgileri verdi. Bir kişi patlamanın şiddetiyle 4. kattaki evden aşağıya düştü.

Abone ol

 İstanbul Üsküdar'da 3 katlı binada meydana gelen patlama nedeniyle ilk belirlemelere göre ikisi ağır 4 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin patlamanın oturduğu dairede kaldığı ve patlamanın etkisiyle 4. kattan ayağı düştüğü öğrenildi. 

Alınan bilgiye göre, Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'taki 4 katlı binanın en üst katında doğalgaz patlaması oldu. Ortalık savaş alanına dönerken vatandaşlar bomba patladı zannetti. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Patlamanın şiddetiyle bir kişi 4 kattan aşağı düştü
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Ben de bizzat patlamayı duydum. Korkunç bir sesle irkildik. 4 katlı bir binanın en üst katında, şu anki bilgilere göre, doğalgaz olduğunu tahmin ediyoruz. Binada 3 vatandaşımız var. 1 erkek vatandaşımız camdan patlamanın şiddetiyle aşağıya düştü. Diğerlerinde hayati tehlike yok. Binalarla ilgili statik durumu inceliyoruz. 6 bina tahliye edildi. Bu sokağı komple kapatacağız" dedi.  

Kaymakam Demiryürek: O binayı yıkacağız
Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, "En üst katında doğalgazdan olduğunu düşündüğümüz, 3 öğrencinin birlikte kaldığı evde patlama meydana geldi. 4 yaralı var. 2'sinin durumunun ağır olduğu yönündeydi ancak durumlarının iyi olduğu yönünde bilgi geldi. Binanın üst katı kullanılmaz durumda. Biraz sonra itfaiye ve belediye ekiplerinin incelemesinin ardından üst katlar tedbiren yıkılacak daha sonra binanın yıkımı gerçekleştirilecek" dedi.

Vatandaşlar bomba patladı zannetti
Mahalle sakini Adem Coşkun, "3 bina yanda oturuyorum. Çok ses çıktı. Büyük bir bomba patladı zannettik. Biranda kendimizi dışarıya attık. Dışarı çıktığımızda bu manzarayı gördük. Aşırı bir ses çıktı. Kulaklarımız çınladı. Evler sallandı" dedi. Mahalleli bir kadın ise "Telefonla görüşüyordum. Biranda bir patlama sesi geldi. O an şuur kaybı yaşadık. Aşırı derecede gürültülüydü" diye konuştu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Müge Anlı Tatlı Sert ATV canlıda Gönül Taşan ifşası! Yengesini büyüyle delirtip astırdı
Foto Galeri Müge Anlı Tatlı Sert ATV canlıda Gönül Taşan ifşası! Yengesini büyüyle delirtip astırdı Galeriye Gözat