BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

İstanbul polisinden şok operasyon

İstanbul polisi, uyuşturucu madde satan sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi.

Abone ol

İstanbul polisi 2.5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçerek 3 ilçede tespit ettiği uyuşturucu madde satan sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Opersayonda 60 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2.5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçti. Dün erken saatlerde Esenler, Bağcılar ve Sultangazi'de tespit edilen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda zehir tacirleri uykuda yakalandı. Çevik kuvvet polislerinin de çevre emniyeti aldığı operasyonda 60 kişi gözaltına alınırken, zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise satışa hazır hale getirilmiş yüklü miktarda esrar ve uyuşturucu hap çeşitleri ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şebekenin elebaşılığını aynı suçtan poliste kaydı bulunan E.K isimli kişinin yaptığı ortaya çıktı. Şebekenin kendi içinde 3 bölüme ayrıldığı belirtildi. Bazı üyelerin doğu illerinden getirdiği uyuşturucuyu Esenler ve Bağcılar'daki evlerinde sakladığı, bir diğer grubun buradan müşterilerine ulaştırdığı, bir başka grubun ise sokaklarda sattığı öğrenildi. Uyuşturucu tacirlerinin özellikle okul önlerini mesken tutup öğrencilere uyuşturucu sattıkları öğrenildi.