BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,95
ALTIN 2.446,31
HABER /  GÜNCEL

Timsah Belediye çukuruna düştü

Süper Lig'in lideri Bursaspor, 27. haftanın açılış maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a yenilerek büyük yara aldı.

Abone ol

Turkcell Süper Lig lideri Bursaspor'un bu akşam İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı.

Turkcell Süper Lig'in 27. haftasını açan Bursaspor, Belediye karşısında 15 hafta sonra ilk mağlubiyetini aldı!.. Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta taraftarlarının müthiş desteğiyle deplasman sıkıntısı çekmeyen Bursaspor, buna rağmen derbi haftasında önemli bir kayıp yaşadı.

Karşılaşmanın ilk yarısında yediği gollerle 2-0 geriye düşen ve şok yaşayan Bursaspor, ikinci yarıda Volkan ile bir gol bulmasına rağmen, daha sonra yaptığı ataklarda beraberlik golünü kaydedemedi. Konuk takım, şampiyonluk yarışında önemli 3 puan yitirdi. İlk yarı boyunca bir çok gol fırsatı kaçıran yeşil beyazlı ekip, aradığı golü ikinci devrede buldu.
İLK YARININ KIRILMA ANLARI

4. dakikada Volkan'ın uzaktan sert şutunda kaleci Oğuzhan, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

7. dakikada Serhat'ın soldan kullandığı korner atışında, ceza sahasında Metin kafayı vurdu, savunmaya çarpan top kornere gitti.

8. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor 1-0 öne geçti. Soldan Serhat'ın kullandığı korner atışında, altıpasta Kus, savunma oyuncularının arasında iyi yükselerek kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0

11. dakikada Sercan'ın soldan yaptığı ortada, arka direkte topa sahip olan Volkan'ın vuruşunda, kaleci Oğuzhan meşin yuvarlağı kornere çeldi.

17. dakikada Volkan'ın pasında çalımlarla ilerleyen Sercan'ın, ceza yayı üzerinden plase vuruşunda, top yandan az farkla auta çıktı.

30. dakikada İstanbul Büyükşehir Belediyespor, farkı ikiye çıkardı. Bursaspor savunmasında Hüseyin'den seken topu ceza alanının sol çaprazında kontrol eden Tevfik'in vuruşunda savunmadan dönen top, penaltı noktası üzerindeki Hasan Ali'ye geldi. Bu oyuncu, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0

45 3. dakikada soldan çalımlarla ceza sahasına giren Ekrem'in, çizgiye kadar inerek yaptığı ortada, uygun durumda bulunan Efe, kötü bir vuruşla topu auta yolladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARININ KIRILMA ANLARI
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

50. dakikada Ali Tandoğan'ın sağdan kullandığı korner atışında, ceza sahasında iyi yükselen Sercan kafayı vurdu, top kaleci Oğuzhan'da kaldı.

53. dakikada Volkan'ın sağdan ortasında, kale önünde Sercan'dan önce araya giren Cesario, meşin yuvarlağı uzaklaştırarak, kalesinde önemli bir tehlikeyi önledi.

79. dakikada Bursaspor farkı bire indirdi. Ali Tandoğan ile verkaç yaparak ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Volkan, bekletmeden sert vurdu, meşin yuvarlak üst direğe çarparak ağlarla buluştu: 2-1

Kalan sürede önemli bir pozisyon olmadı ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

-İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 2 - BURSASPOR: 1

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Bünyamin Gezer, Serkan Akarca, Mehmet Metin

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Oğuzhan, Kus, Metin, Cesario, Ekrem, Efe, Mahmut, Serhat, Tevfik, Hasan Ali, İskender

Bursaspor: Ivankov, Ali Tandoğan, Ömer, İbrahim, Mustafa, Volkan, Hüseyin, Ergic, Ozan İpek, Turgay, Sercan

Goller: Dk. 8 Kus, Dk. 30 Hasan Ali (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

Sarı kart: Dk. 33 Turgay (Bursaspor)