BIST 10.225
DOLAR 32,25
EURO 34,91
ALTIN 2.436,60
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

MHP'li Vural Çubukçu'yu sarstı!

Çocuklarla ilgili bir etkinliğe katılan Bakan Çubukçu'nun aklında MHP Grup Başkanvekilinin çektirdiği fotoğraf vardı.

Abone ol

Aydın'da küçük çocuğa ayakkabı boyatan MHP'li Oktay Vural'a Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukcu, Garanti Emeklilik, Milli Eğitim Bakanlığı ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen 'Kalem Tutan Eller' projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Nimet Çubukcu, çalışmak zorunda kalan çocukların durumlarını anlatırken bir örnek verdi ve isim vermeden MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ı eleştirdi.

Çubukcu konuşmasında, "Az önce şu fotoğrafa bakarken, çok yakın bir tarihte, bir partinin Grup Başkanvekilinin de, böyle bir çocuğa ayakkabısını boyatırken, gazetelerde gördüm. Gerçekten bir insan olarak sarsıldım. Hepimizin onlara yardım konusunda biraz daha geniş ölçekte düşünmemiz lazım" dedi.

"HEPİMİZİN SORUMLULUĞU VAR"

Türkiye'nin bu konuda önemli bir deneyim geçirdiğini ve beceriler elde ettiğini belirten Çubukçu, değişen dünyada bir meseleyi çözerken bir başka meselenin ortaya çıktığını, aile bağları zayıfladıkça, aile içi iletişim azaldıkça çocukların her zamankinden çok daha büyük risk altında kaldığını, her gün çocuklarla ilgili yeni istismar çeşitleri ve hak ihlalleri ortaya çıktığını söyledi.

Sorunun ortadan kaldırılmasının, örgütlü mücadelenin yanı sıra hassasiyet ve samimi işbirliği gerektirdiğini vurgulayan Çubukçu, ''Aslında hepimizin bu çocuklara karşı sorumluluğu bulunuyor'' dedi.

Bakan Çubukcu, toplantı giriş ve çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtsız bıraktı.

VURAL YAKIN TARİHTE BOYATMIŞTI AMA BAŞKALARI DA VAR

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, geçen hafta ziyaret ettiği Aydın'da bir çocuğa ayakkabısını boyatmış, bu fotoğraf gazetelerde yer almıştı. Benzer şekilde, yerel seçimler sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da çocuklara ayakkabı boyatırken görüntülenmişti.