BIST 9.662
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.499,37
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Boğazı'nda korku dolu anlar

İstanbul Boğazı'nda dümeni kilitlenen bir yük gemisi, Arnavutköy sakinlerine korku dolu saatler yaşattı

Abone ol

İstanbul Boğazı’nda dümeni kilitlenen geminin sürüklenerek dönmesi, bir vatandaşın cep telefonu tarafından kaydedildi. Kontrolsüz bir şekilde dönen geminin başka bir gemiye çarpmaktan kıl payı kurtulduğu ve vatandaşların paniğe kapıldığı görülüyor.

uuu.20121117094913.jpg

METRELER KALA DURDU

İstanbul Boğazı'nda Karadeniz'den Marmara Denizi'ne geçen 'AMBRA' isimli kuru yük gemisinin dümeni kilitlendi. Arnavutköy iskelesine metreler kala duran gemiye deniz polisi römorkörlerle müdahale etti. Sahilde balık tutan vatandaşlar büyük tehlike atlattı.

TERS DÖNDÜ

Olay, saat 00.00 sıralarında, Arnavutköy sahilinde meydana geldi. Dümeni kilitlenen ‘AMBRA’ isimli gemi, kontrolünü kaybetti. Bu sırada sahilde balık tutan vatandaşlardan Engin Demir, cep telefonuyla gemiyi görüntüledi. Kontrolsüz şekilde sürüklenen gemi, sahile yakın bir yerde ters döndü. Sürekli siren çalan gemi, o sırada boğazdan geçmeye çalışan başka bir gemiye çarpmaktan kıl payı kurtuldu. Güverte bölümünde yükselen dumanlar ve tayfaların çalışmaları da cep telefonu görüntülerine yansıdı.

VATANDAŞLAR GEMİNİN SAHİLE ÇARPACAĞINI DÜŞÜNDÜLER

Geminin Bebek sahilinden itibaren sürüklendiğini söyleyen Demir, “Kontrolsüz sürükleniyordu. O sırada çapa atmaya başladı. Ancak kıvılcımlar çıktı. Gemi bir müddet sonra dönmeye başladı. O sırada yanından geçen başka bir gemiye çarpma tehlikesi geçirdi. Buradaki vatandaşlar geminin sahile çarpacağını düşündü. Gemi sürekli siren çalıyordu“ şeklinde konuştu.

‘AMBRA’ adlı gemi, römorkörler eşliğinde bulunduğu yerden çekilerek kurtarıldı.