BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.427,59
HABER /  DÜNYA

İsrailli Yarbay tutuklandı

İsrail'li yarbay Hizbullah'a askeri bilgi sızdırdığı gerekçesiyle 15 yıl hapse mahkum edildi.

Abone ol

İsrailli üst düzey ordu yetkilisi Yarbay Ömer El Heib, Lübnan'daki Hizbullah gerillalarına bilgi sızdırdığı gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tel Aviv'deki askeri mahkeme, 43 yaşındaki İsrailli Arap yarbayı, Hizbullah'a para ve uyuşturucu karşılığında gizli askeri bilgi vermekten suçlu buldu ve hapis cezasıyla birlikte ordudan ihraç etti. Hizbullah'a bilgi sızdırdığını kabul etmeyen El Heib, askeri mahkemeyi ırkçılıkla suçladı ve ''İtiraf etmedim ve etmeyeceğim. Ben bir şey yapmadım. Beni suçlu bulmalarındaki tek sebep Arap olmam'' diye konuştu.El Heib'in avukatı Barry Rosenthal, temyize başvuracaklarını söyledi.

Savcılık, El Heib'i, Hizbullah'a, İsrail'in Lübnan sınırındaki mevzilerine dair bilgi ve harita vermekle suçluyordu. El Heib, 1996'da Lübnan'da görev yaptığı sırada, Hizbullah'ın bombalı saldırısında ağır yaralanarak tek gözünü kaybetmiş ve sol tarafı kısmen felç olmuştu. İsrail'de 7 milyonluk nüfusun beşte birini İsrailli Araplar oluşturuyor. İsrailli Arapların büyük bölümü orduda görev yapmıyor. Ancak Bedevilerin çoğunluğu, avantaj sağladığı gerekçesiyle orduya gönüllü olarak katılıyor.