BIST 9.566
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.479,24
HABER /  POLİTİKA

Ağardan kabadayı benzetmesi

DYP lideri Ağar AB'ye rest çeken Başbakan Erdoğan’ı kuru kabadayılık yapmakla suçladı.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Avrupa Birliği"ne “KKTC"ye yönelik izolasyonlar kalkmazsa limanları Rumlara açmayız. Müzakereler durursa durur.” restini çeken Başbakan Tayyip Erdoğan"ı kuru kabadayılık yapmakla suçladı.

İktidarın 1999 ve öncesinde söz konusu olmayan Kıbrıs meselesini şart haline getirdiğini savunan Ağar, “Sen geçen sene imzaladığın belgenin ne olduğunu bilmiyor musun? Gözü kapalı mı imzaladın? Bilmiyor musun? Farkında mı değilsin? Okumadın mı sen? Bunlar boş şovlardır.” dedi. Partisinin Sivas il kongresine katılmak üzere helikopterle Sivas"a gelen Ağar"ı, partililer karşıladı. Ağar"ın ziyareti nedeniyle oluşturulan konvoydaki araçlar, kongrenin yapılacağı 4 Eylül Spor Salonu"na giderken ÖSS nedeniyle klakson çalmadı. Ağar, kongrede yaptığı konuşmada, ülkede tarım ve ziraatın öldürüldüğünü öne sürerek, bunun failinin hükümet olduğunu savundu. Çiftçinin ve köylünün Türkiye tarihinde hiç bu kadar ezilmediğini iddia eden Ağar, ülkede orta sınıfın çökertildiğini ve yok edildiğini, işsizliğin büyüyerek arttığını ifade etti.

Solda birlik arayışlarını da eleştiren Ağar, ülkenin bunlara ayıracak zamanı olmadığını ifade etti. Sol parti iktidarlarında ülkenin her zaman geriye gittiğini savunan DYP lideri şöyle konuştu: “Şimdi birileri çıkmış oluşumcu, gelişimci arayışlara giriyor. Bunlar alışmışlar, Ankara"nın, İstanbul"un lüks otellerinde otursunlar, orada 2 tane de atsınlar. Milletle alakaları yok. Millet ne çekiyor, ne oluyor bilmiyorlar. Ondan sonra oluşumcu, gelişimci toplantılar yaparak kurtarıcı çıkaracaklar. Siz iktidardaydınız, Tayyip Erdoğan başbakan, AK Parti iktidar oldu. Millet sizi istemedi onu istedi. Siz mi kurtaracaksınız Türkiye"yi? Nerede öyle yürek sizde.”